Nový seriál Echo: Marvel najel na temnou a pořádně drsnou vlnu

Adam Valový
6. listopadu 2023
3 minuty čtení

Marvel se v poslední době rozhodl vydat na mnohem temnější a drsnější cestu, než na jaké se trmácel doposud, což je patrné ze zbrusu nového traileru nadcházejícího seriálu s názvem Echo. Tento krvavý počin slibuje něco, co jsme od Marvelu dosud neviděli. Důkazem budiž dospělejší ratingu TV-MA.

Seriál Echo se jistě stane jedním z nejočekávanějších počinů v roce 2024, a to nejen kvůli jeho temné atmosféře, ale také kvůli zajímavé hlavní hrdince. Tu si totiž totiž zahraje oblíbená herečka Alaqua Cox, která se jako neslyšící hrdinka s indiánskými kořeny, Maya Lopez alias Echo, poprvé představila ve známém seriálu Hawkeye.

Jedním z nejzajímavějších aspektů seriálu Echo je jeho rating TV-MA. Znamená to, že je určen pro dospělé publikum. Jedná se o historický okamžik pro Marvel, který se dosud pohyboval v oblasti PG-13 a měl široký záběr pro všechny věkové skupiny. S tímto temným a drsným tónem se Marvel odvážil dobýt nová území a oslovit starší diváky.

Kromě hlavní hrdinky Echo se v seriálu objeví i další známé postavy z Marvel světa. Především Daredevil a Kingpin, které hrají Charlie Cox a Vincent D’Onofriano. Je jasné, že Echo není jen obyčejným pokračováním MCU, ale získá vlastní, řádně temnou identitu.

Režisér Sydney Freeland popisuje seriál slovy: „Nebojíme se ukázat, jak lidé krvácejí, trpí a umírají. Jejich zabití má pak kruté a reálné následky.“ To naznačuje, že se můžeme těšit na krvavé a drsné scény, které nám ukážou temnější stránku superhrdinů.

Marvel současně představuje novou seriálovou odnož nazvanou Marvel Spotlight, která se stylisticky a vypravěčsky oddělí od hlavní linky MCU s Avengers. Její hrdinové budou řešit spíše pouliční problémy než galaktická ohrožení, a to s drsnějším a vážnějším tónem, což z ní dělá dobrou volbu pro jiné publikum.

Seriál Echo zaujal i kritiky, kteří ho přirovnávají k populárním sériím jako Daredevil, Breaking Bad a John Wick. Tato srovnání ukazují, že se Echo dostaví nejen s temnou atmosférou, ale také se silným a přesvědčivým příběhem.

Kromě silného obsazení a temného tónu má Echo ještě jednu unikátní vlastnost – hlavní herečka Alaqua Cox je skutečně neslyšící a má protézu místo pravé nohy. To přináší do jejího ztvárnění neslyšící hrdinky maximální autenticitu.

Seriál Echo se online objeví 10. ledna 2024, ale na trailer se můžete podívat již nyní.

Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Ostatní,

Poslední aktualizace:  6. listopadu 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky