Chilham: malebná vesnička v srdci „Zahrady Anglie“ láká na novou vinárnu a 600 let starý hotel

Adam Valový
11. května 2024
3 minuty čtení

Hledáte únik z ruchu velkoměsta a toužíte po relaxaci na klidném venkově, který vás oslní různorodými krásami? Pak se vám bude zamlouvat Chilham v Kentu – malebná vesnička s pouhými 1 000 obyvateli. Nachází se v „Zahradě Anglie“ – mezi Ashfordem a Canterbury a právem je považována za jednu z nejkrásnějších vesnic v zemi.

Kouzlo starých časů

Projděte se po dlážděných uličkách Chilhamu a obdivujte malebné domy s hrázděným dřevem a malebné krčmy, které se datují do středověku. Náměstí ve vesnici je obzvláště půvabné. Chlubí se historickou radnicí a kostelní věží, která se tyčí nad ním. Není divu, že Chilham sloužil jako kulisa pro filmy jako Canterburská povídka, Emma a Slečna Marplová.

Hrad Chilham a jeho poklady

Dominantou vesnice je impozantní hrad Chilham Castle, což je normanská pevnost z 12. století, která stojí na kopci s výhledem na vesnici. Hrad samotný není přístupný veřejnosti, ale jeho krásné zahrady jsou otevřeny pro návštěvníky v letních měsících. Pro ty, kteří hledají jedinečný zážitek, je k dispozici také možnost pronájmu hradu pro soukromé akce a oslavy.

tatler.com
tatler.com

Ochutnejte vína z Kentu a vychutnejte si gurmánské speciality

Gurmáni si v Chilhamu přijdou na své. Vesnice se pyšní novou vinárnou Tudor Peacock, která nabízí široký výběr vín vyrobených výhradně z hroznů pěstovaných v Kentu. Můžete si vychutnat skleničku vína v útulné vinárně nebo si ji koupit domů jako suvenýr. Pokud máte chuť na vydatné jídlo, navštivte hospodu Woolpack Inn, která se může pochlubit 600letou historií a nedávno prošla rozsáhlou rekonstrukcí. V její nabídce najdete široký výběr jídel, od klasických britských pokrmů až po asijské speciality.

pubandbar.com

Ubytování v srdci vesnice

Pro pohodlný pobyt v Chilhamu nehledejte nic jiného než zmíněný Woolpack Inn. Tento historický hotel nabízí 14 útulných pokojů, z nichž každý je vybaven moderním komfortem, aniž by ztratil svůj starobylý charakter. V hotelové restauraci si můžete vychutnat lahodné snídaně a večeře a v baru si dát skleničku místního piva nebo vína.

Chilham a jeho okolí

Chilham je ideální výchozí bod pro prozkoumávání krásy Kentu. V okolí se nachází mnoho dalších malebných vesnic, včetně Wye, která se pyšní 400 let starou hospodou na břehu řeky, a Ightham, která je známá jednou z nejlepších hospod v zemi. Pro milovníky pěší turistiky nabízí oblast Kent Downs s úchvatnou krajinou mnoho značených tras.

Ať už si chcete dopřát klidný víkendový výlet nebo delší dovolenou plnou historie, krásy a dobrého jídla, Chilham si zamilujete. Tato okouzlující vesnička vás okouzlí svým šarmem a zanechá ve vás trvalé vzpomínky.

Zdroj: wikimedia.org

Poslední aktualizace:  11. května 2024

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky