V Paříži přibylo další muzeum. Tentokrát sýrové

Adam Valový
22. července 2024
2 minuty čtení

Louvre, D’Orsay, Pompidou… a teď i Fromage! Gurmáni a milovníci sýrů se mají na co těšit, Paříž se chystá uspokojit chuťové pohárky zájemců zbrusu novým muzeem věnovaným sýrovým pochoutkám. V samotném srdci francouzského hlavního města se otevírá Musée du Fromage, a to těsně před zahájením letošní olympiády.

Ať patříte mezi vášnivé sýrožrouty, nebo se jen chcete dozvědět více o výrobě sýrů, nové francouzské muzeum vám bude po chuti, a to doslova. Vrcholem exkurze je samozřejmě ochutnávka lahodných sýrů z různých regionů Francie.

Musée du Fromage sídlí na adrese 39 rue Saint-Louis en l’Île, což je co by kamenem dohodil od katedrály Notre Dame. To znamená, že se po prohlídce muzea můžete vydat na prohlídku katedrály a prohlédnout si probíhající rekonstrukční práce po zničujícím požáru v roce 2019.

Vstupné do muzea činí 20 eur pro dospělé a 10 eur pro děti ve věku 5-11 let. Takže až si někdy uděláte výlet za Eiffelovkou, nasedněte na metro a vydejte se na krátkou, leč nezapomenutelnou sýrovou odyseu.

Zdroj: https://musee-fromage-paris.com/en/

Kategorie:

Cestování, Evropa, Francie,

Poslední aktualizace:  22. července 2024

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky