Australský Qantas se chystá na nejdelší komerční let světa. Poletí se přes 20 hodin

Adam Valový
30. července 2024
3 minuty čtení

Australský národní dopravce Qantas opět rozvířil vody leteckého světa. Po letech plánování a zdrženích způsobených pandemií se zdá, že konečně spustí ambiciózní projekt – přímé lety z Austrálie do USA a Evropy.

Ultra dlouhý let

Představte si, že sedíte v letadle a letíte 20 hodin bez přestávky. Zní to jako utopie? Pro Qantas je to už téměř realita. Díky moderním letadlům Airbus A350, které jsou speciálně vybaveny pro tak dlouhé lety, budou moci Australané cestovat z měst jako Sydney nebo Melbourne přímo do New Yorku nebo Londýna. Žádné otravné přestupové lety, žádné dlouhé čekání na letištích. Jen vy, pohodlné sedadlo a úžasný výhled z okna.

V čem budou dlouhé lety výjimečné?

Dvacet hodin v letadle zní jako noční můra pro každého, kdo někdy letěl. Ale Qantas tvrdí, že půjde o úplně jiný zážitek. Letadla budou vybavena vším, co si cestující mohou přát – pohodlnými sedadly, výborným jídlem, zábavou a dokonce i speciálními zónami pro odpočinek. A díky tomu, že Qantas už má zkušenosti s dlouhými lety (například z Perthu do Londýna), věří, že i tyto nové trasy budou obrovským úspěchem.

A kolik to bude stát?

To je otázka, která zajímá asi každého. Přímé lety jsou obecně dražší než ty s přestupem. A když mluvíme o letu dlouhém 20 hodin, cena bude určitě vysoká. Ale Qantas slibuje, že se budou snažit, aby lety byly co nejdostupnější.

Kdy uskuteční první let?

Qantas doufá, že první přímé lety se uskuteční už v roce 2026. Odborníky sice ještě čeká spousta práce, ale vše nasvědčuje tomu, že se tento ambiciózní projekt opravdu podaří dotáhnout do zdárného konce.

A co na to konkurence?

Qantas není jediná letecká společnost, která chce nabízet přímé lety mezi Austrálií a Evropou. Například British Airways už takové lety provozuje. A také britský startup Global Airlines plánuje nabízet levné dálkové lety. Takže se můžeme těšit na pořádný souboj mezi leteckými společnostmi, což může mít za následek nižší ceny pro cestující.

Projekt Qantas je bezesporu velkým krokem vpřed pro světové letectví. Pokud se vše podaří podle plánu, budeme moci cestovat po světě rychleji a pohodlněji než kdykoli předtím. A kdo ví, možná se dočkáme i dalších inovací, které nám usnadní cestování.

Zdroj: https://www.the-sun.com/travel/12054621/airline-reveals-plans-for-ultra-long-flights/

Kategorie:

Cestování, Zajímavosti,

Poslední aktualizace:  30. července 2024

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky