Nejvyšší, nejrychlejší a nejděsivější – Siren’s Curse bude naprosto šílená horská dráha!

Lenka Němcová
7. října 2024
2 minuty čtení

Milujete adrenalin? Pak byste měli příští léto určitě vyrazit do amerického zábavního parku Cedar Point v Ohiu. Připravují zde naprosto unikátní horskou dráhu, která překoná několik rekordů Severní Ameriky. Atrakce nese název Siren’s Curse a nabídne mnohem více než běžnou jídzu plnou smyček a zákrut. Je totiž vybavena jedinečnou funkcí – uprostřed jízdy se dráha zastaví a její koleje se pomalu překlopí o 90 stupňů, až budete zírat do hlubiny pod sebou. A pak to přijde: prudký pád rychlostí až 93 kilometrů v hodině!

Konstruktéry inpirovaly bájné Sirény

Inspirací pro tuto dechberoucí jízdu je mýtus o sirénách, které svými lákavými písněmi přiváděly námořníky do záhuby. Dráha tak symbolizuje nástrahy, jež čekaly na nebohé plavce v Erijském jezeře, jenž se nachází nedaleko hranic USA a Kanady. Tato mystická atmosféra jen zvyšuje napětí a očekávání jezdců, kteří si užijí doslova pohled smrti přímo do tváře.

Cedar Point

Kromě toho, že Siren’s Curse bude nejvyšší, nejdelší a nejrychlejší sklápěcí horskou dráhou v Severní Americe, bude také obrovským tahákem pro fanoušky extrémních zážitků. Podle viceprezidentky parku Carrie Boldmanové bude právě ten moment, kdy dojde ke sklopení kolejí, jedním z těch, na které návštěvníci nezapomenou. Atrakce bude vrcholem zážitků z parku, který se chlubí celkem 19 horskými dráhami, a už teď láká dobrodruhy z celého světa.

Horskou dráhu pro adrenalinové fajnšmerky najdete i v Dubaji

Pokud ale nechcete cestovat až do Ohia, skvělá horská dráha s rekordním vertikálním rozjezdem na vás čeká i blíže, například v Dubaji. Tam se můžete projet na dráze s nejrychlejším vertikálním rozjezdem na světě. Ať už se rozhodnete pro Ohio nebo jinou destinaci, jedno je jisté – milovníci adrenalinu mají před sebou nezapomenutelné zážitky.

Zdroj: https://www.cedarpoint.com/blog/media-center/record-breaking-sirens-curse-tilt-coaster-to-lure-cedar-point-thrill-seekers-in-2025

Kategorie:

Cestování, USA,

Poslední aktualizace:  7. října 2024

O autorovi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky