Za pokladem solného květu Aneb podzimní putování po Algarve

Lenka Němcová
22. října 2024
3 minuty čtení

Podzimní idylka u moře může vypadat všelijak, ale Algarve v Portugalsku má své kouzlo, které vás okamžitě vtáhne. Východní část Algarve (oblast přírodní rezervace Sapal Castro Marim) nabízí nádhernou přírodu, slunce a klidnou atmosféru, kterou podzimní návštěvníci rozhodně ocení. Krajina je zde typická solnými jezírky, ve kterých se sbírá vzácný solný květ Flor de Sal. Tento poklad přírody se zpracovává ručně a jeho delikátní chuť si můžete vychutnat v místních restauracích, kde ho používají nejen na rybí speciality, ale i do dezertů. My jsme měli to štěstí ochutnat ho v kombinaci s narozeninovým dortem a bylo to jedinečné spojení sladkosti a slanosti.

Malebné městečko Olhão

Pokud máte chuť na více dobrodružství, rozhodně si nenechte ujít výlet do městečka Olhão. Město, které je často přezdíváno portugalským Marokem, vás okouzlí svou jedinečnou architekturou a atmosférou. Procházka úzkými uličkami je jako návrat do minulosti, kdy zdejší obyvatelé přinášeli inspiraci z Afriky. Nezapomenutelný je i trh v Olhão, kde můžete ochutnat čerstvé plody moře, které jsou zdejším kulinářským pokladem.

pixabay / nickyhardinguk

Čarokrásné pobřeží a mys svatého Vincence

Skutečnou lahůdkou Algarve je ale jeho ikonické pobřeží s pískovcovými útesy a jeskyněmi. Pokud budete mít možnost, čas a chuť, vydejte se lodí k nejkrásnějším místům, kam se suchozemci dostanou pouze na lodi nebo kajaku. Například do slavné Benagilské jeskyně. Ti nejodvážnější se zde pokouší doplavat, ale varujeme vás, že proudy mohou být zrádné. Jeskyně s otvory v horní části vás okouzlí svou atmosférou, která připomíná chrám vytesaný přírodou.

Závěr podzimního putování po Algarve by mohl patřit mysu svatého Vincence – nejzazšímu výběžku Evropy. Při pohledu na nekonečné moře si člověk uvědomí, že dál už je jen Amerika. Tento kraj kdysi odolával útokům pirátů, no a dnes sem míří turisté z celého světa, aby sledovali západy slunce a nasávali kouzlo divoké přírody.

Takže ať už vás láká poklidná atmosféra solných jezírek, fascinující pobřeží nebo historie starých měst, v podzimním Algarve najdete vše, co potřebujete pro perfektní podzimní evropskou dovolenou u moře.

Zdroj: https://www.amoteolhao.com/olhao-best-choice-algarve/, https://www.untamedtravelling.com/en/blog/travel-experiences-2/europe-travel-experiences-2/algarve-in-autumn

Poslední aktualizace:  22. října 2024

O autorovi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky