Ačkoliv vás možná v souvislosti s delikatesou napadne vše, jen ne polévka z řepy, tento recept vás mile překvapí. Polévka je zdravá a její příprava vám nezabere moc času. Uvidíte, že si ji zamilujete a zařadíte ji na seznam pokrmů, které si dopřáváte pravidelně.
Ingredience
- 3 červené řepy
- 2 mrkve
- 1 petržel
- půl dýně hokkaido (menší kus)
- kousek jablka
- nové koření
- bobkový list
- hřebíček
- ume ocet
- sůl
Postup přípravy
V prvé řadě orestujte nakrájenou cibuli na menším množství sezamového oleje se špetkou soli. Poté přidejte mrkev, petržel, dyni hokkaidó, kousek jablka a červenou řepu – vše předem pokrájejte na kousky. Vše na chvíli orestujte.
Tip: Co se týče poměru zeleniny, můžete ho měnit, jak se vám zlíbí. Vždy díky tomu zdůrazníte jinou chuť!
Jakmile bude zelenina orestovaná, zalijte ji horkou vodou tak, aby byly všechny kousky pod hladinou. Nyní přidejte nové koření, celé hřebíčky a bobkový list. Vařte po dobu cca 15 – 20 minut na mírnějším ohni. Až zelenina změkne, dochuťte octem, odstraňte koření a pomocí mixéru obsah rozmixujte dohladka.
Výsledný „krém“ podávejte společně se zelenou oblohou dle chuti. Třeba s čerstvou petrželkou.
Přidat komentář