Jídlo a pochoutky

Extra rychlá vegmňamka: Smažené rýžové kuličky

Přepadla vás chuť na něco smaženého? Pomineme-li fakt, že smažená jídla nejsou ve své podstatě vůbec zdravá a raději byste si měli dopřát něco opravdu zdravého, nabízí se nespočet velmi rychlých receptů – těch veganských nevyjímaje. K populárním rychlovkám patří smažené rýžové kuličky – recept, který přijde vhod v momentě, kdy zjistíte, že jsou vaše zásoby omezené a nechce se vám na nákup.

Ingredience

  • rýže
  • sezamová semínka (či jiná semínka dle chuti)
  • uzená paprika
  • sojová omáčka tamari

Ingredience na dip

  • rýžový ocet mirin
  • citronová šťáva
  • hořčice
  • voda

Postup přípravy

  1. Promíchejte rýži se semínky, uzenou paprikou a sojovou omáčkou tamari (množství dle chuti).
  2. Než z rýže vytvarujete kuličky, důkladně si opláchněte ruce ve vodě – rýže je velmi lepkavá a přichytávala by se vám na ně.
  3. Kuličky nechte smažit ve vyšší vrstvě oleje a vytáhněte je dříve, než se přesmaží. Poté z nich nechte okapat olej do ubrousků.

Tip: Rýžové kuličky jsou velmi dobré s dipem (ingredience výše) či salátem z listové zeleniny. Ten můžete ochutit umě octem.

Další články

Vino Barbaresco je výborné italské červené víno

Božský nápoj

Jaká vína jsou vhodná pro archivaci? Poradíme vám

Španělský olivový olej v sobě ukrývá spoustu zajímavých tajemství

Gril na kuřata snadno rozšíří vaši nabídku

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *