Extra rychlá vegmňamka: Smažené rýžové kuličky

Lenka Němcová
28. dubna 2018
2 minuty čtení

Přepadla vás chuť na něco smaženého? Pomineme-li fakt, že smažená jídla nejsou ve své podstatě vůbec zdravá a raději byste si měli dopřát něco opravdu zdravého, nabízí se nespočet velmi rychlých receptů – těch veganských nevyjímaje. K populárním rychlovkám patří smažené rýžové kuličky – recept, který přijde vhod v momentě, kdy zjistíte, že jsou vaše zásoby omezené a nechce se vám na nákup.

Ingredience

  • rýže
  • sezamová semínka (či jiná semínka dle chuti)
  • uzená paprika
  • sojová omáčka tamari

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience na dip

  • rýžový ocet mirin
  • citronová šťáva
  • hořčice
  • voda

Postup přípravy

  1. Promíchejte rýži se semínky, uzenou paprikou a sojovou omáčkou tamari (množství dle chuti).
  2. Než z rýže vytvarujete kuličky, důkladně si opláchněte ruce ve vodě – rýže je velmi lepkavá a přichytávala by se vám na ně.
  3. Kuličky nechte smažit ve vyšší vrstvě oleje a vytáhněte je dříve, než se přesmaží. Poté z nich nechte okapat olej do ubrousků.

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Tip: Rýžové kuličky jsou velmi dobré s dipem (ingredience výše) či salátem z listové zeleniny. Ten můžete ochutit umě octem.

Zdroj a fotografie: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Jídlo a pochoutky,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky