Jídlo a pochoutky

Grilovaný asparagus (chřest): Hit roku 2018!

Asparágus neboli chřest. Rostlina, která upadla v zapomnění, aby v posledních letech povstala z popela jako bájný Fénix. Minimálně letos se to chřestem v obchodních řetězcích jenom hemží a všechny časopisy publikují více či méně známé recepty. Ačkoliv je všude tak trochu „přechřestováno“, pravdou je, že jeho vliv na zdraví je nesporný. Obsahuje množství vitamínů, stopových prvků a dalších látek s příznivými účinky. Často je označován jako „bomba proti rakovině“ či „elixír mládí“.

Následující recept je naprosto jednoduchý a časově nenáročný – je libo chřest na grilu? Podle nás jde o jednu z nejlepších letních pochoutek tohoto roku.

Ingredience

  • půl kila čerstvého chřestu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

  1. Připravte si gril, aby byl žár co nejvyšší.
  2. Lehce polijte olivovým olejem a posypejte solí a pepřem.
  3. Grilujte po dobu 2 – 3 minut, případně déle, aby byl chřest jemný.

Další články

Božský nápoj

Jaká vína jsou vhodná pro archivaci? Poradíme vám

Španělský olivový olej v sobě ukrývá spoustu zajímavých tajemství

Gril na kuřata snadno rozšíří vaši nabídku

Připravte se na letní grilování

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.