Jídlo a pochoutky

Marocká čočková polévka

Jak asi chutná česká klasika říznutá exotikou? To poznáte, až ochutnáte vynikající čočkovou polévku v marockém provedení. Recept je jednoduchý a časově nenáročný – tak, jak by to mělo být. Nutričně vydatný pokrm vám přijde k chuti především v zimě, ale není jediný důvod, proč ho nevyzkoušet kdykoliv během roku.

Ingredience

  • 2 pokrájené cibule
  • 2 rozmačkané stroužky česneku
  • 1 lžička drceného čerstvého zázvoru
  • 6 šálku vody
  • 1 šálek červené čočky
  • 1 plechovka cizrny (vylejte vodu)
  • 1 plechovka fazolí cannellini
  • 1 plechovka rajčat krájených na kostičky
  • ½ šálku mrkve krájené na kostičky
  • 1 lžička garam masala
  • 1 a ½ lžičky mletého kardamomu
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Do velkého hrnce přidejte cibule, česnek a zázvor a osmahněte po dobu cca 5 minut na troše olivového oleje.
  2. Přidejte vodu, čočku, fazole, rajčata, mrkev, celer, garam masala, kardamom, kayenský pepř a kmín. Přiveďte k varu, několik minut vařte a poté pomalu vařte po dobu cca 60 – 90 minut, dokud čočka nezměkne.
  3. Z poloviny polévky udělejte pyré pomocí mixéru a následně jej vraťte zpět do hrnce. Promíchejte a užijte si skvělou polévku!

Další články

Vino Barbaresco je výborné italské červené víno

Božský nápoj

Jaká vína jsou vhodná pro archivaci? Poradíme vám

Španělský olivový olej v sobě ukrývá spoustu zajímavých tajemství

Gril na kuřata snadno rozšíří vaši nabídku

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *