Jídlo a pochoutky

Předsudky stranou: Veganská bábovka vás překvapí jedinečnou chutí!

Přívlastek „veganské“ je pro jídlo tak trochu stigmatem. Spousta lidí si stále myslí, že se veganské pochoutky nemohou rovnat klasice, ale opak je pravdou. V případě veganské bábovky se budete olizovat od ucha k uchu a zároveň se sami sebe ptát, proč jste ji takto nepřipravovali již dříve. Navíc vás bude hřát pocit, že jste udělali něco smysluplného pro zvířata!

Ingredience

  • 1 a ½ hrnku polohrubé mouky
  • ¾ hrnku cukru
  • 1 hrnek rostlinného mléka (ovesné, rýžové, sojové…)
  • ¼ hrnku oleje
  • 1 rozmačkaný zralý banán
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • špetka soli

A podle toho, jakou preferujete příchuť, můžete do bábovky přidat také vlašské ořechy, mák, nastrouhanou dýni, kokos, hořké kakao či perníkové koření.

Postup přípravy

Všechny ingredience smíchejte dohromady do středně velké mísy. Chcete-li mít bábovku krásně dvoubarevnou, rozdělte směs na dva díly a do jednoho nasypejte hořké kakao.

Směs vlijte do bábovkové firmy, kterou předem vylijete olejem a vymažete hrubou moukou (ještě lepší je krupice nebo strouhaný kokos).

Formu s těstem vložte na cca 30 – 40 min. do trouby předehřáté na 180 °C. Zda je dezert hotový, zjistíte „špejlovým testem“ – zapíchnete do těsta špejli a pokud se na ní nelepí, je hotovo. Bábovku nezapomeňte vyklopit z formy ještě v době, kdy je teplá.

Další články

6 tipů na zdravou snídani, která chutná a zasytí

Ořechovka, zcela delikátní záležitost!

28 úžasných halloweenských sladkostí

Růžová lahoda: Jahodové smoothie s vločkami, které vás ráno pořádně nakopne

Superchutné vegan brownies

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *