Jídlo a pochoutky

Předsudky stranou: Veganská bábovka vás překvapí jedinečnou chutí!

Přívlastek „veganské“ je pro jídlo tak trochu stigmatem. Spousta lidí si stále myslí, že se veganské pochoutky nemohou rovnat klasice, ale opak je pravdou. V případě veganské bábovky se budete olizovat od ucha k uchu a zároveň se sami sebe ptát, proč jste ji takto nepřipravovali již dříve. Navíc vás bude hřát pocit, že jste udělali něco smysluplného pro zvířata!

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience

  • 1 a ½ hrnku polohrubé mouky
  • ¾ hrnku cukru
  • 1 hrnek rostlinného mléka (ovesné, rýžové, sojové…)
  • ¼ hrnku oleje
  • 1 rozmačkaný zralý banán
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • špetka soli

A podle toho, jakou preferujete příchuť, můžete do bábovky přidat také vlašské ořechy, mák, nastrouhanou dýni, kokos, hořké kakao či perníkové koření.

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Postup přípravy

Všechny ingredience smíchejte dohromady do středně velké mísy. Chcete-li mít bábovku krásně dvoubarevnou, rozdělte směs na dva díly a do jednoho nasypejte hořké kakao.

Směs vlijte do bábovkové firmy, kterou předem vylijete olejem a vymažete hrubou moukou (ještě lepší je krupice nebo strouhaný kokos).

Formu s těstem vložte na cca 30 – 40 min. do trouby předehřáté na 180 °C. Zda je dezert hotový, zjistíte „špejlovým testem“ – zapíchnete do těsta špejli a pokud se na ní nelepí, je hotovo. Bábovku nezapomeňte vyklopit z formy ještě v době, kdy je teplá.

Další články

Jak si připravit rychlou svačinu do práce?

 10 zdravých potravin, které podporují hubnutí

Zlatý kořen zdraví: Kurkuma a její účinky na lidské zdraví

Zásady správného grilování hamburgerů

Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *