Jídlo a pochoutky

Skvělé veganské langoše

Langoše sice nejsou extra zdravé (bohužel ani ty veganské), ale čas od času zhřešit můžete. Následující recept je jednoduchý a rychlý. Výsledek však předčí vaše veškerá očekávání!

Ingredience (na cca 15 ks)

  • lžička cukru
  • jedno balení kvasnic
  • 4 dl teplého sójového mléka
  • ½ kg hladké mouky
  • lžička jedlé sody
  • lžička soli
  • česneková pasta
  • strouhaný veganský sýr
  • jarní cibulka
  • kečup

Postup přípravy

  1. Prvním krokem je výroba kvásku z kvasnic, sójového mléka a cukru. Nechte po dobu cca 5 minut kynout v teple.
  2. Smíchejte hladkou mouku, sodu, sůl a kvásek a pomocí hnětače důkladně prohněťte (ideálně po dobu několika minut).
  3. Hotové těsto dejte na cca 45 minut do tepla a následně z něj vyválejte tenký plát. Jednotlivá kolečka můžete vykrojit pomocí většího hrníčku, případně použijte kráječ na pizzu. Kolečka osmažte na větší vrstvě oleje.
  4. Až se kolečka osmaží, namažte je česnekovou pastou a ozdobte veganským sýrem a jarní cibulkou. Pro chuť zakapejte kečupem.

Další články

Vino Barbaresco je výborné italské červené víno

Božský nápoj

Jaká vína jsou vhodná pro archivaci? Poradíme vám

Španělský olivový olej v sobě ukrývá spoustu zajímavých tajemství

Gril na kuřata snadno rozšíří vaši nabídku

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *