Jídlo a pochoutky

Veganská superzmrzlina z kokosového mléka

Snažíte se jíst lépe než v minulosti a odhodlali jste se z vašeho jídelníčku vyřadit rafinovaný cukr? Nemusíte mít strach, že přijdete o všechny dobroty – naopak se vám otevře brána do světa chutí, které byste zřejmě nikdy nepoznali. Následující recept na krémovou veganskou zmrzlinu z kokosového mléka hovoří za vše-

Ingredience

  • cca 700 ml kokosového mléka v plechovce
  • cca 80 ml agávového sirupu, případně jiného dle chuti
  • 1 čajová lžička pepermintového extraktu, případně jiného dle chuti
  • 100 gramů tmavé čokolády naporcované na drobno

Postup přípravy

Abyste proces urychlili, nejdříve všechny ingredience ochlaďte. Nalijte kokosové mléko do mixeru a míchejte tak dlouho, dokud nebude hladké a rovnoměrně promíchané. Poté přidejte agávový sirup a pepermintový extrakt a opět mixujte dohladka.

Jakmile bude směs hotová, přendejte ji do výrobníku zmrzliny a následujte instrukce dané výrobcem. Pokud zmrzlinovač nemáte, měli byste si ho pořídit – seženete ho poměrně levně a jistě pro něj najdete využití nejen v létě.

Až bude zmrzlina hotová, nechte ji na cca 2 hodiny zamrazit a poté můžete podávat. Přejeme dobrou chuť!

Další články

Božský nápoj

Jaká vína jsou vhodná pro archivaci? Poradíme vám

Španělský olivový olej v sobě ukrývá spoustu zajímavých tajemství

Gril na kuřata snadno rozšíří vaši nabídku

Připravte se na letní grilování

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.