Zdravotní stav Bruce Willise se zhoršuje. Herec již téměř nemůže mluvit

Adam Valový
15. října 2023
4 minuty čtení

Bruce Willis je herecká legenda, ale ani těm se nevyhýbají vážné zdravotní problémy. Charismatický herec bojuje se zhoršujícím se zdravím, který zasáhl nejen jeho, ale také všechny, kteří jej znali a milovali jako akční ikonu a jednoho z nejvýznamnějších umělců své generace. Čerstvé informace o jeho zdravotním stavu přišly od tvůrce slavného komediálního seriálu Měsíční svit. Glenn Gordon Caron, který se s Willisem nedávno setkal, přiblížil, jak se momentálně nemocná hvězda cítí.

Své zdravotní obtíže Willis již neskrývá před veřejností, a to díky odvaze jeho manželky, Emmy Heming Willis, která se nedávno objevila v televizním rozhovoru. V něm otevřeně promluvila o náročné péči o svého nemocného manžela a o tom, jak jejich život byl ovlivněn diagnózou frontotemporální demence, která byla u herce stanovena poměrně nedávno.

Nový update však přinesl ještě více smutných zpráv. Bruce Willis nyní bohužel ztrácí schopnost verbálně se vyjadřovat. Tuto zprávu sdělil novinářům Glenn Gordon Caron. Ten se s hercem setkal v souvislosti s plánem na zpřístupnění kultovního seriálu Měsíční svit na streamovacích platformách, což mělo přilákat nové fanoušky, ale zároveň přivodilo bolestné konfrontace s realitou Willisova zhoršujícího se zdraví.

Caron v rozhovoru prozradil: „Proces uvedení Měsíčního svitu na stream trval docela dlouho a Bruceova choroba je progresivní nemoc, takže jsem s ním mohl komunikovat pouze do doby, než jej nemoc učinila tak nekomunikativním, jako je teď. Sdělil jsem mu, že doufám, že si seriál najde nové fanoušky. Z jeho reakcí bylo zřejmé, že z toho má radost.“

V rozhovoru Caron také podotkl, že se snažil zůstat ve Willisově životě co nejvíce to šlo. Pravidelně navštěvoval herce a jeho rodinu zhruba jednou měsíčně, což mu umožnilo získat hlubší vhled do aktuálního stavu herce. Bohužel to, co Caron viděl, není pro fanoušky, kteří Willise znají z jeho slavných filmů, příjemným pohledem.

„Když ho navštívím, tak mě do pár minut pozná. Není ale úplně verbální. Býval navíc zapáleným čtenářem, čehož už nyní není schopen. Většina těch komunikačních prostředků, které nám jsou v životě k dispozici, už pro Bruce neexistuje. Pořád je to ale Bruce, a když jste s ním, tak prostě víte, že tam uvnitř je to furt on a jste vděční, že tam je.“

Situace kolem Bruce Willise nás všechny přiměla přemýšlet o tom, jak důležité je věnovat pozornost tématům, jako je demence a starost o nemocné lidi a jejich rodiny. Jeho příběh nám připomíná, jak důležitý je soucit a péče o ty, kteří bojují s takto náročnými chorobami, a jak důležité je hledat způsoby, jak podpořit výzkum a léčbu. Bruce Willis zůstane v srdcích svých fanoušků jako ikona filmového průmyslu, ačkoli se jeho životní cesta proměnila na boj s nemocí.

Zdroj: SerialCenter

Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Ostatní,

Poslední aktualizace:  15. října 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky