Mafia: Rise and Fall aneb Ke stažení je další skvělé rozšíření legendární hry

Adam Valový
26. října 2023
3 minuty čtení

Pamatujete si na tu chvíli, kdy jste poprvé usedli za volant historických vozidel, prožívali nekonečné bitky o moc a sledovali vzestup a pád dona Salieriho ve velkolepém městě Lost Heaven? Pokud ano, zaručeně vás potěší zpráva, že se legendární hra Mafia dočkala nového dechberoucího rozšíření. A co víc – modifikace je nyní dostupná i v českém jazyce.

Mafia je bezesporu jednou z nejslavnějších českých her a navzdory svému věku si stále udržuje věrnou fanouškovskou základnu. V roce 2002 nás zavedla do světa zločinu a mafie, kde jsme se stali součástí příběhu Tommyho Angela a jeho zločinecké kariéry v rodině dona Salieriho. A není všem dnům konec, nyní se můžeme do fiktivního dobového města Lost Heaven vrátit a prozkoumat jeho minulost.

O co, že tedy jde? Rise and Fall je povedená příběhová modifikace, která hráče přesouvá do doby deset let před tím, než Tommy Angelo začal pracovat pro dona Salieriho. Toto ambiciózní rozšíření sleduje mládí samotného dona Salieriho a jeho vzestup v kriminálním podsvětí. Celá hra je nyní dostupná v češtině, díky úsilí týmu 7K Czech Studio.

Jedna z věcí, která z tohoto rozšíření dělá naprostý unikát, je amatérský dabing. Přestože nelze očekávat profesionální kvalitu, hlasové výkony, včetně některých známých herních youtuberů ze kanálů STN videos nebo PeťanGames, přidávají hře osobitý a autentický šmrnc.

Dobrou zprávou je, že tato modifikace je k dispozici zcela zdarma na ModDB, což znamená, že si ji může stáhnout kdokoli, kdo má zájem o prohloubení svého zážitku z Mafie. Autoři vydali již první dvě části rozšíření a pracují na závěrečné části, která uzavře celý příběh. Zatímco první dvě části můžete stáhnout samostatně, jsou také k dispozici jako jeden balík o velikosti necelých 2 GB.

Pro fanoušky Mafie je to vskutku vzrušující moment. Toto rozšíření umožňuje opětovnou návštěvu města Lost Heaven a prožití zbrusu nových dobrodružství v prostředí, které jsme si zamilovali před více než dvaceti lety. Pokud se týmu podaří udržet své pracovní tempo, můžeme se těšit na závěrečnou část tohoto rozšíření již na začátku roku 2024.

Ačkoli tato modifikace nemůže konkurovat oficiálním placeným obsahům, je to skvělá příležitost pro fanoušky Mafie na návrat se do světa zločinu, historických automobilů a nekonečných dobrodružství. Rise and Fall potvrzuje, že vášeň a oddanost fanoušků může přinést něco fascinujícího.

Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Ostatní,

Poslední aktualizace:  26. října 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky