Šogún: Historické seriálové drama míří na Disney Plus

Adam Valový
6. listopadu 2023
2 minuty čtení

Jedním z nejočekávanějších seriálů příštího roku je bezesporu Šógun. Historické drama, který je adaptací stejnojmenného bestselleru od Jamese Clavella, slibuje unikátní výlet do feudálního Japonska a jedinečný příběh plný intrik, válčení a politických manévrů.

Seriál Šogún se odehrává v Japonsku kolem roku 1600, tedy těsně před slavnou bitvou u Sekigahary, která v historii země vycházejícího slunce zanechala hlubokou stopu. Příběh sleduje osud Jošiho Toranagy, mocného daimyóa bojujícího o přežití, proti kterému se spojí jeho nejbližší nepřátelé. Jenomže na scéně se objevuje něco neočekávaného, co může změnit osud všech postav – ztroskotalá evropská loď poblíž rybářské vesnice a její britský kormidelník John Blackthorne. Ten má v rukou tajemství, která by mohla změnit rovnováhu moci v zemi a ohrozit vliv jezuitských kněží a portugalských obchodníků, kteří stojí v cestě Toranagovi.

V hlavní roli historického dramatu se představí talentovaný Hiroyuki Sanada, který se dokonale vejde do role Toranagy. Kromě něj se můžeme těšit na další japonské herce, jako jsou Tadanobu Asano, Hiroto Kanai, Takehiro Hira a Moeka Hoshi. Jejich kvalitní výkony jistě přidají příběhu na autentičnosti.

Seriál Šógun původně vznikal pro stanici FX a je plánován na únor 2024 – pěkně po jednom dílu týdně. Zároveň bude dostupný na streamovací platformě Hulu v USA a na Star+ v Latinské Americe. V České republice a dalších zahraničních regionech bude k vidění na Disney Plus.

Tento historický spektákl neslibuje jen velkolepou řež, ale především skvělý příběh, který nás zavede do doby samurajů, intrik a nekonečných bojů o moc. Šógun je jedním z těch seriálů, u kterých si můžeme být jistí, že si od nich neslibujeme skvělou podívanou zbytečně.

Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Ostatní,

Poslední aktualizace:  6. listopadu 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky