Sníte o životě v Itálii? Toskánsko zaplatí 30 000 eur za to, že se tam přestěhujete!

Adam Valový
23. června 2024
3 minuty čtení

Toskánsko je oblast proslulá svými malebnými kopci, vinicemi a bohatou historií. Není proti divu, že již po staletí snílky a umělce. Ale život v tomto ráji může být drahý, a to pro mnohé potenciální zájemce představuje překážku.

Naštěstí se ale karta obrací! Toskánské úřady se snaží oživit venkovské oblasti a lákají nové obyvatele do horských městeček s ubývajícím počtem obyvatel. V rámci nového programu „Bydliště v horách 2024“ nabízí štědré finanční granty těm, kteří se rozhodnou usadit se v jednom z těchto okouzlujících měst.

Až 30 000 EUR na koupi domu!

Ano, čtete správně. Za splnění podmínek můžete získat až 30 000 EUR na koupi domu v některém z horských městeček s méně než 5 000 obyvateli (celkem se jich zde nachází 119). To je skvělá příležitost k tomu, abyste si splnili sen o vlastním domě v Toskánsku za zlomek ceny, kterou byste museli zaplatit v rušnějších oblastech.

Kdo se může ucházet?

Program je otevřen široké škále uchazečů, a to včetně občanů Itálie, občanů EU a občanů zemí mimo EU s trvalým pobytem v Itálii déle než 10 let. Jedinou podmínkou je, že v současné době nesmíte mít v horském městečku definovaném italským Národním statistickým úřadem trvalé bydliště. Finanční příspěvek navíc nesmí přesáhnout 50 % nákladů na koupi a rekonstrukci nemovitosti.

Jak se přihlásit?

Proces podání žádosti je poměrně jednoduchý. Stačí vyplnit online formulář na webových stránkách regionu Toskánsko a doložit požadované dokumenty. Uzávěrka pro podávání žádostí je 27. července 2024 do 13:00 středoevropského času.

Neváhejte, jde o vskutku jedinečnou příležitost!

Přestěhování do Toskánska není jen o koupi domu, ale také o tom, stát se součástí živé komunity, obklopit se krásou toskánské krajiny a zažít autentický italský životní styl.

Pro více informací a podrobnosti o programu „Bydliště v horách 2024“ navštivte webové stránky regionu Toskánsko. Nezapomeňte, že jde o časově omezenou nabídku, která se nemusí opakovat.

Zdroj: https://www.euronews.com/travel/2024/06/24/under-the-tuscan-sun-this-italian-region-will-pay-you-30000-to-move-there

Kategorie:

Cestování, Evropa, Itálie,

Poslední aktualizace:  24. června 2024

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky