Proč byste měli při cestování letadlem nosit červenou?

Adam Valový
8. července 2024
4 minuty čtení

Přemýšleli jste někdy nad tím, jakou barvu si vzít na palubu letadla? Zatímco většina lidí preferuje pohodlí, málokdo si uvědomuje, že i barva oblečení může ovlivnit váš letní zážitek. Podle cestovatelského blogu Airplane Tips může červená barva zajistit mnohem příjemnější cestu.

Červená je silná a povzbuzující barva, která vám dle průzkumů může poskytnout výhodu při procházení bezpečnostní kontrolou a upoutání pozornosti letušek. Vyniká mezi ostatními odstíny, takže se vám na palubě může dostat přednostního zacházení.

Studie z Postupimské univerzity v Německu zjistila, že ženy v červené barvě byly vnímány jako atraktivnější než ty, které ji nenosily. Červená ale není jen o atraktivitě, může znamenat i vítězství. Výzkumníci z Durhamské univerzity zjistili, že sportovní týmy v červených dresech měly větší pravděpodobnost výhry.

Červená je snadno viditelná a spojována s dominancí a mocí. Cestující si tak mohou vzít stylový kousek v červené barvě, aby si jich posádka letadla více všimla a zajistila jim prvotřídní péči.

Airplane Tips uvádí: „Personál letecké společnosti může podvědomě vnímat cestující v červené barvě jako důležitější nebo s vyšším statusem, což vede k lepšímu zákaznickému servisu.“

Autor blogu však upozorňuje, že i když má červená barva pozitivní konotace, není nutné ji nijak přehnaně zdůrazňovat. Doplňuje: „Je důležité si uvědomit, že i když červená může ovlivnit vnímání ze strany druhých, na palubu letadla se vždy oblečte pohodlně a s ohledem na dané prostředí.“

Zkuste tedy do svého outfitu začlenit červené akcenty nebo doplňky, abyste využili psychologické výhody této zářivé barvy.

I když se červená jeví jako stylová volba, někteří odborníci nedoporučují na palubu letadla nosit určité typy oblečení. Správná volba oblečení může mít zásadní vliv na pohodlí během letu, avšak mnoho lidí si to neuvědomuje.

Odborníci na cestování ze společnosti Conde Nast Traveller proto radí, jak se „strategicky obléct“, aby oblečení nebránilo pohodlí. Například na delší cesty nedoporučují „tuhé džíny“ ani staré tepláky, i když jsou pohodlné. Místo toho se zaměřte na legíny a bundu nebo soupravu.

Další chybou v oblékání při letu je nošení tenisek nebo bot, které se těžko nazouvají a vyzouvají. Zejména boty se šněrováním bývají problematické, zvláště pro ty, kteří si je během letu chtějí sundat. Conde Nast Traveller pro dálkové lety doporučuje „lehkou nazouvací obuv“.

Podle letušky ze společnosti Sun Travel jsou při cestování letadlem vhodné následující „hacky“: „Vyhněte se páskům, bundám se složitými přezkami nebo zipy a botám, které se těžko zouvají. Chcete projít odbavením co nejrychleji, abyste naštvali co nejméně lidí za vámi ve frontě. Snažte se také sbalit zavazadlo tak, abyste snadno vyndali elektroniku a toaletní potřeby. Cestující vám nebudou vděční, pokud budete trávit věčnost vybalováním a balením.“

Dodržováním výše uvedených tipů a začleněním červené barvy do svého cestovního outfitu si dost možná zajistíte o něco pohodlnější a příjemnější let. Pamatujte, že prioritami je cítit se sebevědomě a stylově, a zároveň dodržovat pravidla letecké společnosti a dbát na pohodlí během letu.

Zdroj: https://www.airplanetips.com/why-wear-red-at-airport/

Poslední aktualizace:  8. července 2024

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky