Recept na nejroztomilejší cukroví na světě
Pokud se vám při pohledu na roztomilé medvídky sbíhají sliny, nečekejte na Vánoce a pusťte se do pečení již nyní. Autorem cukroví je japonská kuchařka Maa Tamagosan, která se specializuje na francouzskou kuchyni. Medvídky šperkuje oříšky, čokoládou nebo sladkostmi a prodává je v balíčcích. A byla tak moc laskavá, že svůj recept vypustila do světa.
Ingredience:
100 g dortové mouky (případně 50 g hladké mouky a 14 g kukuřičného škrobu prosypte 3 – 5 x přes síto)
20 g bramborového škrobu
špetka soli
40 g cukrového sirupu (beet sugar syrup)
10g medu
30 g salátového oleje
Volitelné: špetka skořicového a kakaového prášku
Postup:
Předehřejte troubu 160°C. Smíchejte dortovou mouku, bramborový škrob, sůl (a skořici) do misky a směs hněťte. V další misce smíchejte cukrový sirup, salátový olej a směs hněťte, dokud se ingredience nesmíchají. Stěrkou obě směsi smíchejte, dokud nevznikne těsto. Válečkem ho rozprostřete a formičkou vykrojte medvídky. Nezapomeňte na dírky pro oči a nos (použijte třeba jídelní hůlky nebo špejli). Na bříško položte oříšek a ohněte medvídkovy ruce tak, aby oříšek objal. Pečte 10 minut a je to. Chcete-li, aby bylo cukroví světlejší, pečte 10 – 15 minut pod 150°C. Dobrou chuť!
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”