Hlídejte si cenu investičního zlata. Ušetřit můžete až tisíce korun

Adam Valový
2. prosince 2021
2 minuty čtení

Pro investování do zlata je dobré věnovat trochu času výběru toho správného produktu. Kromě toho, jestli chcete mince nebo slitky, je důležité vybrat si konkrétní produkt za výhodnou cenu. Když věnujete pár minut výběru, může se jednat o úsporu až tisíců korun, což se rozhodně vyplatí. A odkud zlaté slitky pochází? Více informací najdete v tomto článku.

Jaký je původ zlatých slitků na českém trhu?

Žádná česká mincovna investiční zlato ve formě zlatých cihel nevyrábí. Mezi producenty světově uznávaných zlatých cihliček nepatří ani žádná slovenská mincovna. Zlaté slitky dostupné na českém trhu tak ve většině případů pochází od švýcarských producentů. Takové zlato běžně nakupují především němečtí nebo rakouští investoři.

Výběr nejvýhodnější ceny zlata

Vzhledem k poměrně omezené nabídce investičního zlata v podobě slitků na českém trhu se může stát, že za stejný slitek si některý prodejce účtuje až o 10 procent větší částku v porovnání s jiným prodejcem, který má v nabídce naprosto shodný produkt. Základním předpokladem pro úspěšnou investici tak je hledání té nejvýhodnější nabídky, aby cena zlata nebyla příliš vysoká.

Nákup na internetu i v kamenných obchodech

Investiční zlato v podobě slitků nebo mincí si snadno nakoupíte z pohodlí domova přes internet. Na specializovaných obchodech, jako je například stránka zlate-mince.cz, najdete přehled toho, co všechno si můžete pořídit. Možnosti jsou opravdu široké a z velké části záleží hlavně na tom, jak velkou částku chcete do zlata uložit. A pro případ, že se teprve chystáte začínat s investováním, může pro vás být zajímavá návštěva kamenné pobočky, kde si všechno zboží prohlédnete na vlastní oči.

Zdroj a fotografie: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Komerční sdělení,

Poslední aktualizace:  16. dubna 2024

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky