Jak ohřát pizzu
Pizzu nejlépe ohřejete na pánvi na sporáku, v troubě nebo ve fritéze.
Mnoho lidí děsí představa ohřívání pizzy. Myslí si, že bude příliš suchá, rozmočená nebo prostě nechutná. V tomto článku se dozvíte, že pizzu můžete ohřívat a že může být stále vynikající.
Nejdříve se zeptejte, jakou pizzu ohříváte. Jedním z triků je ohřát zbytky plátků pizzy s hlubokým talířem nebo plněné pizzy. Tyto pizzy se dají dobře ohřívat, protože mají uvnitř kůrky omáčku a sýr.
Jednoduše vyjměte plátky z krabice a položte je na plech nebo kámen na pizzu v troubě. Poté je vložte na 8-10 minut do trouby předehřáté na 190 stupňů C (podle počtu plátků). Sýr se roztaví a plátky budou horké a lepkavé! A kůrka bude pěkně křupavá.
Pokud si ohříváte domácí pizzu s tenkou kůrkou, věnujte trochu času přípravě na ohřívání. Polevy by měly být rovnoměrně rozprostřeny po celém koláči; to pomůže zajistit, že každý plátek bude mít po vytažení z trouby na sobě trochu omáčky a polevy. Dále se ujistěte, že na žádném povrchu koláče není vlhkost; ta by mohla způsobit, že se při dalším ohřevu rozmočí.
Vložte plátek do trouby vyhřáté na 190 stupňů na 8-10 minut (opět podle počtu plátků), dokud se sýr nerozpustí a okraje nezhnědnou. Pokud vám zbyl kousek z velkého koláče, upečte ho i s jedním plátkem, abyste ho nespálili, protože na něj působí menší plocha než na celý koláč. Zde je několik způsobů, jak pizzu efektivně ohřát.
Nejlepší způsob ohřevu pizzy v troubě
Ohřívání pizzy je skvělý způsob, jak si vychutnat chuť a strukturu oblíbeného jídla, aniž byste museli čekat na doručení. Existuje několik jednoduchých kroků, které vám umožní vychutnat si pizzu během chvilky: Níže je uveden postup, jak ohřát pizzu v troubě.
Krok 1: Zapněte troubu na 190ºC
Předehřejte troubu na 190 °C. Nastavte časovač trouby na přibližně 5 minut, podle toho, jak horkou pizzu máte rádi a kolik jí ohříváte najednou. Pokud je pizza při vložení do trouby obzvláště studená, může být nutné přidat více času. Při ohřívání jídla je lepší být opatrný, abyste ho náhodou nespálili.
Krok 2: Vyložte plech na pečení a položte na něj pizzu
Vyjměte pizzu z krabice a položte ji na plech. Pokud je pizza opatřena kartonovým obalem, odstraňte jej před ohřevem. Papír bývá horký a způsobuje v troubě popáleniny. Pokud nemůžete obal odstranit, vsuňte pod kůrku pizzy špachtli a před ohřevem ji rozdělte na dva samostatné kusy. Zabráníte tak případnému připálení nebo roztavení sýra.
Krok 3: Vložte pizzu do trouby
Nechte troubu kouzlit a vyjměte ji. Před konzumací nechte pizzu asi 30 sekund odstát, aby se všechny chutě po ohřátí v troubě stihly znovu spojit!
Ohřívání pizzy v pánvi
Jedním z nejoblíbenějších způsobů ohřívání pizzy je ohřívání na pánvi. Ohřívání trvá kratší dobu než v troubě a zároveň pizza zůstane křupavá. Je to také časově úsporné vzhledem k tomu, že nemusíte čekat na předehřátí pánve před ohříváním pizzy. Postup ohřívání pizzy na pánvi je následující.
Krok 1: Vložte pizzu do pánve a zahřejte ji
Pánev rozehřejte na střední teplotu.
Krok 2: Přidejte pár kapek vody, abyste zabránili spálení
Přidejte na pánev trochu vody a rozetřete ji papírovou utěrkou. Před vložením pizzy je také důležité sledovat teplotu. Nikdy nezvyšujte teplotu příliš vysoko, jinak by základ pizzy skončil spálený a zuhelnatělý. Po celou dobu udržujte teplotu.
Krok 3: Zakrytí pánve
Přes pánev položte kus alobalu nebo použijte pokličku. Na alobal nepokládejte žádné další potraviny. Ujistěte se, že je pánev řádně zakrytá, aby z ní neunikal vzduch. Vznikne tak uzavřený horký prostor, který zajistí rovnoměrné rozložení tepla a pomůže pizzu rovnoměrně ohřát.
Doba ohřívání bude záviset na tom, kolik času zbývá do doby, než se má pizza podávat. Obvykle trvá asi 3 minuty, než je pizza dostatečně ohřátá k jídlu.
Ohřívání pizzy ve fritéze
Novým módním způsobem ohřívání pizzy je použití fritézy. Vzduchová fritéza se rychle zahřeje a umožní vám rychle ohřát pizzu a udržet kůrku pěkně křupavou a sýr rozteklý.
Tipy, jak ohřát pizzu jako profesionál
Sníst několik kousků pizzy je skvělý způsob, jak se zasytit a vychutnat si chutné jídlo. Jak ale ohřát pizzu jako profesionál? Existuje několik jednoduchých kroků, které vám zajistí tu nejchutnější ohřátou pizzu.
Používejte pánev nebo kámen, který je vhodný pro pečení v troubě. To je důležité, protože pizzu budete ohřívat v troubě, a pokud není bezpečná pro troubu, mohli byste dosáhnout nežádoucích výsledků. Pokud máte pánev nebo kámen vhodný do trouby, mělo by to být v pořádku. Pokud však není, nepoužívejte ji!
Druhým krokem je zahřátí pánve nebo kamene v troubě předtím, než na ně položíte pizzu. Jedná se o důležitý krok, který pomáhá rozpálit kámen tak, aby byl pěkně horký. Nedoporučuje se ohřívat pánve nebo kameny v mikrovlnné troubě, protože ta používá jiné frekvence než mikrovlny a mohla by je poškodit.
Třetím krokem je přesunutí pizzy z plechu nebo pečicího kamene na pánev nebo kámen vhodný do trouby pomocí škrabky na pizzu. Díky tomu ji můžete snadno přemístit, aniž byste se spálili!
Pizza je jedno z nejlepších jídel na světě. Pro mnohé je to základní jídlo, ale někdy může být těžké ji připravit nebo koupit.
Pokud vám zbyla pizza, můžete ji znovu ohřát v troubě asi 8 minut při 375 stupních.
Pokud nechcete zapínat troubu, můžete použít pánev na sporáku nebo fritézu.