Perlové šperky jsou krásné i hodnotné. Kde pořídíte kvalitu?

Lenka Němcová
24. února 2023
3 minuty čtení

Toužíte po originálním a kvalitním šperku, ale nechcete za něj platit desetitisíce? Vsaďte na tradici. Perly. Jsou decentní, hodí se ke všemu a nikdy nevyjdou z módy.

Krásný náramek perlový

Jakýkoli klenot je doplněk, který podtrhne váš celkový outfit. Mohou to být náušnice, náramky, náhrdelníky, prsteny. Jestli máte jednobarevné oblečení, může být šperk i masivnější. Jen to celý outfit povznese na stylovou záležitost. Nadčasové kousky neutrálních barev se zase budou hodit ke každému oblečení a pro jakoukoli příležitost. A právě pokud toužíte po klasice, tak skvělou volbou jsou perly. Krásný bude náramek perlový. Decentní a cenově dostupný artikl, který umí být tradiční i moderní. Perly mají totiž mnoho odstínů. Klasikou jsou bílé variace v mnoha podobách – sněhové bílé, duhové, krémové. Pak jsou ovšem i specifické kousky. Růžové, černé apod. Samotných perel je několik druhů. Populární jsou ty s názvem Akoya z Číny, Vietnamu nebo Japonska. Jsou velké asi 5 až 9 mm a jejich barva je různá, od bílých růžových až po zelenkavé. A známé jsou i tahitské perly, ty pochází z ústřic s černými okraji. U jižního Pacifiku, v Austrálii, Barmě, Indonésii a v okolních zemích se zase vyskytují perličky barvy bílé, žluté, žlutooranžové nebo modré, někdy mají i růžový, zelený či modrý nádech.

Velký výběr perel – Tiniana

Opravdu vzácné kousky se vyrábí tak, že se šperkař probere stovkami perel, aby se našly barevně stejné, proto jsou šperky z těchto perel tak vzácné a hodnotné. Jestli si ale vyberete i třeba levnější kousek, ale je tam pravá perla, pořídíte si klenot, který se dá dědit z generace na generaci a jeho hodnota neklesne, spíš stoupne. Důležitou roli pak hrají i použité materiály kovu, může to být zlato v podobě žlutého, bílého či růžového odstínu. Proč ale zrovna perly jsou takto variabilní a žádané? Jde o specifický produkt přírody. Nejedná se o kámen jako diamant nebo safír, což jsou produkty neživé přírody. Perla vznikne tak, že do schránky mlže vnikne cizí tělísko (např. písek) a mlž se začne bránit tím, že produkuje perleťovou hmotu. Ta obalí zrnko písku a vznikne perla. Velkou nabídku nejen perel najdete na stránkách Tiniana, kde je doslova ráj šperků vytříbené kvality.

Zdroj a fotografie: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Komerční sdělení,

Poslední aktualizace:  17. dubna 2024

O autorovi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky