Chutnější, než to zní: Polévka z červené řepy
Ačkoliv vás možná v souvislosti s delikatesou napadne vše, jen ne polévka z řepy, tento recept vás mile překvapí. Polévka je zdravá a její příprava vám nezabere moc času. Uvidíte, že si ji zamilujete a zařadíte ji na seznam pokrmů, které si dopřáváte pravidelně.
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience
- 3 červené řepy
- 2 mrkve
- 1 petržel
- půl dýně hokkaido (menší kus)
- kousek jablka
- nové koření
- bobkový list
- hřebíček
- ume ocet
- sůl
Postup přípravy
V prvé řadě orestujte nakrájenou cibuli na menším množství sezamového oleje se špetkou soli. Poté přidejte mrkev, petržel, dyni hokkaidó, kousek jablka a červenou řepu – vše předem pokrájejte na kousky. Vše na chvíli orestujte.
Tip: Co se týče poměru zeleniny, můžete ho měnit, jak se vám zlíbí. Vždy díky tomu zdůrazníte jinou chuť!
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Jakmile bude zelenina orestovaná, zalijte ji horkou vodou tak, aby byly všechny kousky pod hladinou. Nyní přidejte nové koření, celé hřebíčky a bobkový list. Vařte po dobu cca 15 – 20 minut na mírnějším ohni. Až zelenina změkne, dochuťte octem, odstraňte koření a pomocí mixéru obsah rozmixujte dohladka.
Výsledný „krém“ podávejte společně se zelenou oblohou dle chuti. Třeba s čerstvou petrželkou.
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”