Chutnější, než to zní: Polévka z červené řepy

Adam Valový
8. května 2018
2 minuty čtení

Ačkoliv vás možná v souvislosti s delikatesou napadne vše, jen ne polévka z řepy, tento recept vás mile překvapí. Polévka je zdravá a její příprava vám nezabere moc času. Uvidíte, že si ji zamilujete a zařadíte ji na seznam pokrmů, které si dopřáváte pravidelně.

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience

  • 3 červené řepy
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • půl dýně hokkaido (menší kus)
  • kousek jablka
  • nové koření
  • bobkový list
  • hřebíček
  • ume ocet
  • sůl

Postup přípravy

V prvé řadě orestujte nakrájenou cibuli na menším množství sezamového oleje se špetkou soli. Poté přidejte mrkev, petržel, dyni hokkaidó, kousek jablka a červenou řepu – vše předem pokrájejte na kousky. Vše na chvíli orestujte.

Tip: Co se týče poměru zeleniny, můžete ho měnit, jak se vám zlíbí. Vždy díky tomu zdůrazníte jinou chuť!

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Jakmile bude zelenina orestovaná, zalijte ji horkou vodou tak, aby byly všechny kousky pod hladinou. Nyní přidejte nové koření, celé hřebíčky a bobkový list. Vařte po dobu cca 15 – 20 minut na mírnějším ohni. Až zelenina změkne, dochuťte octem, odstraňte koření a pomocí mixéru obsah rozmixujte dohladka.

Výsledný „krém“ podávejte společně se zelenou oblohou dle chuti. Třeba s čerstvou petrželkou.

Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Jídlo a pochoutky,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky