Pečená brokolice s česnekem a citronovou šťávou
Máte rádi brokolici? Že ne? Garantujeme vám, že díky tomuto receptu si ji zamilujete a stejně tak i vaši nejbližší. Na své si samozřejmě přijdete i v případě, že této příbuzné kapustě a květáku holdujete – následující způsob přípravy je poměrně nezvyklý, ale o to lahodnější. A pokud k jídlu budete popíjet čerstvou citronovou šťávu, užijete si ho ještě více!
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience
- 2 brokolice (oberte na jednotlivé růžičky)
- 2 lžičky extra-panenského olivového oleje
- 1 lžičky mořské soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 1 stroužek česneku (rozmačkaný)
- ½ lžičky citronové šťávy
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Ve větší misce smíchejte růžičky brokolice s extra-panenským olivovým olejem, solí, pepřem a česnekem. Brokolici poté vyndejte ven a položte ji na pečící papír.
- Pečte v předehřáté troubě dokud růžičky dostatečně nezměknou (poznáte pomocí vidličky) – cca 15 – 20 minut. Poté vyndejte z trouby a přesuňte na servírovací tác či na talíře. Brokolici jemně pokapejte citronovou šťávou a můžete podávat.
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”