Jídlo a pochoutky

Hummus z černých fazolí

Dostali jste chuť na skvělou pomazánku, ale máte pocit, že žádný z receptů, které znáte, není dostatečně chutný? Udělejte si hummus z černých fazolí a už nikdy nebudete jíst nic jiného! Je skvělý s toastovaným pita chlebem i na jiném pečivu. A když přidáte více citronové šťávy, pořádně tím pomazánka získá grády!

Ingredience

  • 1 stroužek česneku
  • 1 plechovka černých fazolí (tekutinu vylijte a fazole osušte)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 a ½ lžíce tahini
  • ¾ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky soli
  • 1/8 lžičky kajenského pepře
  • ¼ lžičky papriky
  • 10 řeckých oliv

Postup přípravy

  1. Rozmačkaný česnek dejte do nádoby mixeru. Přidejte černé fazole, 2 lžíce tekutiny z plechovky, 2 lžíce citronové šťávy, tahini, ½ lžičky kmínu, ½ lžičky soli, a 1/8 lžičky kajenského pepře.
  2. Mixujte do hladka a v případě potřeby stírejte pomazánku ze stran. Zároveň můžete dochutit kořením a tekutinou z fazolí. Nakonec ozdobte paprikou a řeckými olivami.

Další články

Ořechovka, zcela delikátní záležitost!

28 úžasných halloweenských sladkostí

Růžová lahoda: Jahodové smoothie s vločkami, které vás ráno pořádně nakopne

Superchutné vegan brownies

Pečená brokolice s česnekem a citronovou šťávou

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *