Pečená brokolice s česnekem a citronovou šťávou

Adam Valový
19. června 2018
2 minuty čtení

Máte rádi brokolici? Že ne? Garantujeme vám, že díky tomuto receptu si ji zamilujete a stejně tak i vaši nejbližší. Na své si samozřejmě přijdete i v případě, že této příbuzné kapustě a květáku holdujete – následující způsob přípravy je poměrně nezvyklý, ale o to lahodnější. A pokud k jídlu budete popíjet čerstvou citronovou šťávu, užijete si ho ještě více!

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience

  • 2 brokolice (oberte na jednotlivé růžičky)
  • 2 lžičky extra-panenského olivového oleje
  • 1 lžičky mořské soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 stroužek česneku (rozmačkaný)
  • ½ lžičky citronové šťávy

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Ve větší misce smíchejte růžičky brokolice s extra-panenským olivovým olejem, solí, pepřem a česnekem. Brokolici poté vyndejte ven a položte ji na pečící papír.
  3. Pečte v předehřáté troubě dokud růžičky dostatečně nezměknou (poznáte pomocí vidličky) – cca 15 – 20 minut. Poté vyndejte z trouby a přesuňte na servírovací tác či na talíře. Brokolici jemně pokapejte citronovou šťávou a můžete podávat.
Zdroj a fotografie: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Jídlo a pochoutky,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky