Jídlo a pochoutky

Pečená brokolice s česnekem a citronovou šťávou

Máte rádi brokolici? Že ne? Garantujeme vám, že díky tomuto receptu si ji zamilujete a stejně tak i vaši nejbližší. Na své si samozřejmě přijdete i v případě, že této příbuzné kapustě a květáku holdujete – následující způsob přípravy je poměrně nezvyklý, ale o to lahodnější. A pokud k jídlu budete popíjet čerstvou citronovou šťávu, užijete si ho ještě více!

Ingredience

  • 2 brokolice (oberte na jednotlivé růžičky)
  • 2 lžičky extra-panenského olivového oleje
  • 1 lžičky mořské soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 stroužek česneku (rozmačkaný)
  • ½ lžičky citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Ve větší misce smíchejte růžičky brokolice s extra-panenským olivovým olejem, solí, pepřem a česnekem. Brokolici poté vyndejte ven a položte ji na pečící papír.
  3. Pečte v předehřáté troubě dokud růžičky dostatečně nezměknou (poznáte pomocí vidličky) – cca 15 – 20 minut. Poté vyndejte z trouby a přesuňte na servírovací tác či na talíře. Brokolici jemně pokapejte citronovou šťávou a můžete podávat.

Další články

Vino Barbaresco je výborné italské červené víno

Božský nápoj

Jaká vína jsou vhodná pro archivaci? Poradíme vám

Španělský olivový olej v sobě ukrývá spoustu zajímavých tajemství

Gril na kuřata snadno rozšíří vaši nabídku

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *