Delikátní jáhlové placky
Tento recept by skvěle zapadl do série „Zbyly vám doma nějaké zbytky?“, protože při přípravě nebudete potřebovat žádné extra ingredience. Pokud vám zbyly uvařené jáhly a chystáte se je vyhodit, udělejte radost nejenom sobě, ale i zbylému osazenstvu vaší domácnosti a připravte delikátní jáhlové placky. Jak je připravíte?
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience
- 2 hrnky vařených jáhly
- 3 lžíce rýžové mouky
- lžička psylia (má funkci pojiva)
- ½ hrnku vody
- sůl
- černý pepř
- mix bylinek (oregano, bazalka, rozmarýn, tymián, česnek)
- čerstvá petrželka
- 3 mrkve
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Postup přípravy
- Prvním krokem je příprava směsi („těsta“). Smíchejte jáhly s rýžovou moukou, psyliem, mrkví a vodou.
- Dochuťte kořením a čerstvou petrželkou a vytvořte z těsta kuličky či hrubší placičky.
- Smažte na rýžovém oleji, dokud placky nebudou nazlátlé. Jakmile máte hotovo, můžete podávat.
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”