Jídlo a pochoutky

Delikátní jáhlové placky

Tento recept by skvěle zapadl do série „Zbyly vám doma nějaké zbytky?“, protože při přípravě nebudete potřebovat žádné extra ingredience. Pokud vám zbyly uvařené jáhly a chystáte se je vyhodit, udělejte radost nejenom sobě, ale i zbylému osazenstvu vaší domácnosti a připravte delikátní jáhlové placky. Jak je připravíte?

Ingredience

  • 2 hrnky vařených jáhly
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • lžička psylia (má funkci pojiva)
  • ½ hrnku vody
  • sůl
  • černý pepř
  • mix bylinek (oregano, bazalka, rozmarýn, tymián, česnek)
  • čerstvá petrželka
  • 3 mrkve

Postup přípravy

  1. Prvním krokem je příprava směsi („těsta“). Smíchejte jáhly s rýžovou moukou, psyliem, mrkví a vodou.
  2. Dochuťte kořením a čerstvou petrželkou a vytvořte z těsta kuličky či hrubší placičky.
  3. Smažte na rýžovém oleji, dokud placky nebudou nazlátlé. Jakmile máte hotovo, můžete podávat.

Další články

Jednoduchá a delikátní: Mrkvová rýže

Vynikající polévka z černých fazolí

Jednoduchý recept na výtečné guacamole

Domácí cookies (americké sušenky) plné energie

Máte domácí pekárnu? Udělejte si světlý ovesný chleba!

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *