Delikátní jáhlové placky

Adam Valový
15. května 2018
1 minuta čtení

Tento recept by skvěle zapadl do série „Zbyly vám doma nějaké zbytky?“, protože při přípravě nebudete potřebovat žádné extra ingredience. Pokud vám zbyly uvařené jáhly a chystáte se je vyhodit, udělejte radost nejenom sobě, ale i zbylému osazenstvu vaší domácnosti a připravte delikátní jáhlové placky. Jak je připravíte?

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience

  • 2 hrnky vařených jáhly
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • lžička psylia (má funkci pojiva)
  • ½ hrnku vody
  • sůl
  • černý pepř
  • mix bylinek (oregano, bazalka, rozmarýn, tymián, česnek)
  • čerstvá petrželka
  • 3 mrkve

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Postup přípravy

  1. Prvním krokem je příprava směsi („těsta“). Smíchejte jáhly s rýžovou moukou, psyliem, mrkví a vodou.
  2. Dochuťte kořením a čerstvou petrželkou a vytvořte z těsta kuličky či hrubší placičky.
  3. Smažte na rýžovém oleji, dokud placky nebudou nazlátlé. Jakmile máte hotovo, můžete podávat.
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Jídlo a pochoutky,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky