Jídlo a pochoutky

Delikátní jáhlové placky

Tento recept by skvěle zapadl do série „Zbyly vám doma nějaké zbytky?“, protože při přípravě nebudete potřebovat žádné extra ingredience. Pokud vám zbyly uvařené jáhly a chystáte se je vyhodit, udělejte radost nejenom sobě, ale i zbylému osazenstvu vaší domácnosti a připravte delikátní jáhlové placky. Jak je připravíte?

Ingredience

  • 2 hrnky vařených jáhly
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • lžička psylia (má funkci pojiva)
  • ½ hrnku vody
  • sůl
  • černý pepř
  • mix bylinek (oregano, bazalka, rozmarýn, tymián, česnek)
  • čerstvá petrželka
  • 3 mrkve

Postup přípravy

  1. Prvním krokem je příprava směsi („těsta“). Smíchejte jáhly s rýžovou moukou, psyliem, mrkví a vodou.
  2. Dochuťte kořením a čerstvou petrželkou a vytvořte z těsta kuličky či hrubší placičky.
  3. Smažte na rýžovém oleji, dokud placky nebudou nazlátlé. Jakmile máte hotovo, můžete podávat.

Další články

Božský nápoj

Jaká vína jsou vhodná pro archivaci? Poradíme vám

Španělský olivový olej v sobě ukrývá spoustu zajímavých tajemství

Gril na kuřata snadno rozšíří vaši nabídku

Připravte se na letní grilování

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.