Jídlo a pochoutky

Delikátní jáhlové placky

Tento recept by skvěle zapadl do série „Zbyly vám doma nějaké zbytky?“, protože při přípravě nebudete potřebovat žádné extra ingredience. Pokud vám zbyly uvařené jáhly a chystáte se je vyhodit, udělejte radost nejenom sobě, ale i zbylému osazenstvu vaší domácnosti a připravte delikátní jáhlové placky. Jak je připravíte?

Ingredience

  • 2 hrnky vařených jáhly
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • lžička psylia (má funkci pojiva)
  • ½ hrnku vody
  • sůl
  • černý pepř
  • mix bylinek (oregano, bazalka, rozmarýn, tymián, česnek)
  • čerstvá petrželka
  • 3 mrkve

Postup přípravy

  1. Prvním krokem je příprava směsi („těsta“). Smíchejte jáhly s rýžovou moukou, psyliem, mrkví a vodou.
  2. Dochuťte kořením a čerstvou petrželkou a vytvořte z těsta kuličky či hrubší placičky.
  3. Smažte na rýžovém oleji, dokud placky nebudou nazlátlé. Jakmile máte hotovo, můžete podávat.

Další články

Zlatý kořen zdraví: Kurkuma a její účinky na lidské zdraví

Zásady správného grilování hamburgerů

Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Co to je káva a kam se vydat za tou nejlepší?

Jak správně připravit a servírovat mate yerbu

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *