Jídlo a pochoutky

Netradiční, ale lahodná polévka s batátem a hruškou

Máte rádi netradiční recepty? Pak vás potěším dalším do sbírky, protože tato batátovo-hrušková polévka rozhodně nepatří do tradiční kuchařky. Ale nenechte se mýlit, po chuťové stránce ji nelze nic vytknout. Je lahodná a zamilujete si ji!

Ingredience

  • 1 středně velký batát
  • 1 nakrájená hruška
  • 1 menší cibule na krájená na kostičky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ¼ šálku nakrájené mrkve
  • ¼ šálku nakrájeného řapíkatého celeru
  • ½ lžičky sladké papriky
  • 2 šálky vody
  • 1 lžička sladkého sirupu (ideálně rýžového sladu)
  • ¼ šálku kokosového mléka
  • 1 lžička citronové šťávy
  • osolit dle chuti

Postup přípravy

Nechte v hrnci zahřát lžíci oleje a poté do něj vložte cibuli, celer a mrkev. Orestujte a po několika minutách přidejte batáty, hrušku a tymián. Ingredience za občasného míchání lehce osmažte na středně velkém ohnu, následně poprašte paprikou, chvíli ji nechte rozvonět a podlijte dvěma hrnky horké vody. Vařte po dobu cca 15 minut, dokud batáty nezměknout.

Polévku přelijte do mixéru a rozmixujte dohladka. Nakonec přidejte kokosové mléko (případně jinou rostlinnou smetanu, ale kokosové mléko má nejlepší chuť), sladký sirup (rýžový slad), citrónovou šťávu a chvíli vše povařte. Poté můžete servírovat – nechte si chutnat!

Další články

Jednoduchá a delikátní: Mrkvová rýže

Vynikající polévka z černých fazolí

Jednoduchý recept na výtečné guacamole

Domácí cookies (americké sušenky) plné energie

Máte domácí pekárnu? Udělejte si světlý ovesný chleba!

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *