Jídlo a pochoutky

Netradiční, ale lahodná polévka s batátem a hruškou

Máte rádi netradiční recepty? Pak vás potěším dalším do sbírky, protože tato batátovo-hrušková polévka rozhodně nepatří do tradiční kuchařky. Ale nenechte se mýlit, po chuťové stránce ji nelze nic vytknout. Je lahodná a zamilujete si ji!

Ingredience

  • 1 středně velký batát
  • 1 nakrájená hruška
  • 1 menší cibule na krájená na kostičky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ¼ šálku nakrájené mrkve
  • ¼ šálku nakrájeného řapíkatého celeru
  • ½ lžičky sladké papriky
  • 2 šálky vody
  • 1 lžička sladkého sirupu (ideálně rýžového sladu)
  • ¼ šálku kokosového mléka
  • 1 lžička citronové šťávy
  • osolit dle chuti

Postup přípravy

Nechte v hrnci zahřát lžíci oleje a poté do něj vložte cibuli, celer a mrkev. Orestujte a po několika minutách přidejte batáty, hrušku a tymián. Ingredience za občasného míchání lehce osmažte na středně velkém ohnu, následně poprašte paprikou, chvíli ji nechte rozvonět a podlijte dvěma hrnky horké vody. Vařte po dobu cca 15 minut, dokud batáty nezměknout.

Polévku přelijte do mixéru a rozmixujte dohladka. Nakonec přidejte kokosové mléko (případně jinou rostlinnou smetanu, ale kokosové mléko má nejlepší chuť), sladký sirup (rýžový slad), citrónovou šťávu a chvíli vše povařte. Poté můžete servírovat – nechte si chutnat!

Další články

28 úžasných halloweenských sladkostí

Růžová lahoda: Jahodové smoothie s vločkami, které vás ráno pořádně nakopne

Superchutné vegan brownies

Pečená brokolice s česnekem a citronovou šťávou

Hummus z černých fazolí

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *