Netradiční, ale lahodná polévka s batátem a hruškou

Adam Valový
14. května 2018
2 minuty čtení

Máte rádi netradiční recepty? Pak vás potěším dalším do sbírky, protože tato batátovo-hrušková polévka rozhodně nepatří do tradiční kuchařky. Ale nenechte se mýlit, po chuťové stránce ji nelze nic vytknout. Je lahodná a zamilujete si ji!

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience

  • 1 středně velký batát
  • 1 nakrájená hruška
  • 1 menší cibule na krájená na kostičky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ¼ šálku nakrájené mrkve
  • ¼ šálku nakrájeného řapíkatého celeru
  • ½ lžičky sladké papriky
  • 2 šálky vody
  • 1 lžička sladkého sirupu (ideálně rýžového sladu)
  • ¼ šálku kokosového mléka
  • 1 lžička citronové šťávy
  • osolit dle chuti

Postup přípravy

Nechte v hrnci zahřát lžíci oleje a poté do něj vložte cibuli, celer a mrkev. Orestujte a po několika minutách přidejte batáty, hrušku a tymián. Ingredience za občasného míchání lehce osmažte na středně velkém ohnu, následně poprašte paprikou, chvíli ji nechte rozvonět a podlijte dvěma hrnky horké vody. Vařte po dobu cca 15 minut, dokud batáty nezměknout.

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Polévku přelijte do mixéru a rozmixujte dohladka. Nakonec přidejte kokosové mléko (případně jinou rostlinnou smetanu, ale kokosové mléko má nejlepší chuť), sladký sirup (rýžový slad), citrónovou šťávu a chvíli vše povařte. Poté můžete servírovat – nechte si chutnat!

Zdroj a fotografie: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Jídlo a pochoutky,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky