Grilovaný asparagus (chřest): Hit roku 2018!
Asparágus neboli chřest. Rostlina, která upadla v zapomnění, aby v posledních letech povstala z popela jako bájný Fénix. Minimálně letos se to chřestem v obchodních řetězcích jenom hemží a všechny časopisy publikují více či méně známé recepty. Ačkoliv je všude tak trochu „přechřestováno“, pravdou je, že jeho vliv na zdraví je nesporný. Obsahuje množství vitamínů, stopových prvků a dalších látek s příznivými účinky. Často je označován jako „bomba proti rakovině“ či „elixír mládí“.
Následující recept je naprosto jednoduchý a časově nenáročný – je libo chřest na grilu? Podle nás jde o jednu z nejlepších letních pochoutek tohoto roku.
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience
- půl kila čerstvého chřestu
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Postup přípravy
- Připravte si gril, aby byl žár co nejvyšší.
- Lehce polijte olivovým olejem a posypejte solí a pepřem.
- Grilujte po dobu 2 – 3 minut, případně déle, aby byl chřest jemný.
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”