Jídlo a pochoutky

Máte domácí pekárnu? Udělejte si světlý ovesný chleba!

Pořídili jste si domácí pekárnu, ale moc ji nevyužíváte, protože vás neoslovil žádný z běžných receptů? Tak ji vyndejte ze skříně a vyzkoušejte další – tentokrát půjde recept na světlý ovesný chleba a vsadíme se, že si ho zamilujete stejně jako my. Recept je velmi populární v zahraničí a dočekal se spousty lehkých úprav. Namísto cukru můžete například použít med. Stejně tak můžete experimentovat s různými druhy mouky.

Ingredience

  • 1 a ¼ šálku vody
  • 2 lžíce margarínu
  • 1 lžička soli
  • 3 šálky mouky
  • ½ šálku celozrnných ovesných vloček
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 a ½ lžičky aktivního sušeného droždí

Postup přípravy

Příprava světlého ovesného chleba je velmi snadná a nezabere vám více než několik minut času. Ingredience dejte do pekárny a postupujte dle pokynů výrobce. Chléb se peče cca 3 hodiny.

Další články

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst ořechy každý den

Kdo vymyslel pizzu?

Proč se jí kukuřičný škrob?

Jak ohřát pizzu

Jak chutná dračí ovoce

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *