Pořídili jste si domácí pekárnu, ale moc ji nevyužíváte, protože vás neoslovil žádný z běžných receptů? Tak ji vyndejte ze skříně a vyzkoušejte další – tentokrát půjde recept na světlý ovesný chleba a vsadíme se, že si ho zamilujete stejně jako my. Recept je velmi populární v zahraničí a dočekal se spousty lehkých úprav. Namísto cukru můžete například použít med. Stejně tak můžete experimentovat s různými druhy mouky.
Ingredience
- 1 a ¼ šálku vody
- 2 lžíce margarínu
- 1 lžička soli
- 3 šálky mouky
- ½ šálku celozrnných ovesných vloček
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 a ½ lžičky aktivního sušeného droždí
Postup přípravy
Příprava světlého ovesného chleba je velmi snadná a nezabere vám více než několik minut času. Ingredience dejte do pekárny a postupujte dle pokynů výrobce. Chléb se peče cca 3 hodiny.
Přidat komentář