Skvělá veganská zmrzlina z tofu
Co udělá člověk, který se rozhodl vydat cestou konzumace ryze rostlinné stravy, když dostane chuť na zmrzlinu? Může si ji koupit ve veganské verzi (výbornou mají např. v Kauflandu!), nebo si ji vyrobit z tofu. Zmrzlina si stejně dobře vychutnají i ti z vás, kteří by rádi vyzkoušeli něco trochu jiného, ale neméně chutného. Příprava je velmi snadná.
Ingredience
- 1 kostka natural tofu
- 150 g mraženého ovoce dle chuti (např. lesní směs, jahody, borůvky, maliny…)
- lžíce sladidla dle chuti (agávový sirup, rýžový sirup, datlový sirup…)
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Postup přípravy
- Nechte okapat natural tofu, pokrájejte na menší kousky a vložte jej do hlubší misky. Přidejte mražené ovoce a lžíci sladidla.
- Chopte se tyčového mixéru a ingredience důkladně rozmixujte dohladka. A to je vše, zmrzlina je hotová, můžete servírovat.
Tipy
Použijete-li lesní směs, můžete zmrzlinu posypat sušenou moruší, která směsi dodá na chuti. Jinak se vám bude zmrzka jevit jako příliš kyselkavá (což může někom vyhovovat).
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Ideální tofu je „silken tofu“ – zmrzlina připravená z tohoto druhu je nejjemnější. Bohužel není dostupné ve všech obchodech, takže vám pravděpodobně nezbude, než ho nahradit natural tofu. Může se vám zdát, že má směs lehkou pachuť – údajně však pomáhá, když se natural tofu chvíli povaří. Případně na chvíli zatížit, zbavit vody a ponořit na pár desítek minut do sladkého nálevu. Třeba přijdete na vlastní způsob, jak zmrzlinu dochutit tak, aby byla perfektní. Nezapomeňte nám dát vědět!
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”