Veganská superzmrzlina z kokosového mléka
Snažíte se jíst lépe než v minulosti a odhodlali jste se z vašeho jídelníčku vyřadit rafinovaný cukr? Nemusíte mít strach, že přijdete o všechny dobroty – naopak se vám otevře brána do světa chutí, které byste zřejmě nikdy nepoznali. Následující recept na krémovou veganskou zmrzlinu z kokosového mléka hovoří za vše-
Ingredience
- cca 700 ml kokosového mléka v plechovce
- cca 80 ml agávového sirupu, případně jiného dle chuti
- 1 čajová lžička pepermintového extraktu, případně jiného dle chuti
- 100 gramů tmavé čokolády naporcované na drobno
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Postup přípravy
Abyste proces urychlili, nejdříve všechny ingredience ochlaďte. Nalijte kokosové mléko do mixeru a míchejte tak dlouho, dokud nebude hladké a rovnoměrně promíchané. Poté přidejte agávový sirup a pepermintový extrakt a opět mixujte dohladka.
Jakmile bude směs hotová, přendejte ji do výrobníku zmrzliny a následujte instrukce dané výrobcem. Pokud zmrzlinovač nemáte, měli byste si ho pořídit – seženete ho poměrně levně a jistě pro něj najdete využití nejen v létě.
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Až bude zmrzlina hotová, nechte ji na cca 2 hodiny zamrazit a poté můžete podávat. Přejeme dobrou chuť!
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”