Hummus z černých fazolí
Dostali jste chuť na skvělou pomazánku, ale máte pocit, že žádný z receptů, které znáte, není dostatečně chutný? Udělejte si hummus z černých fazolí a už nikdy nebudete jíst nic jiného! Je skvělý s toastovaným pita chlebem i na jiném pečivu. A když přidáte více citronové šťávy, pořádně tím pomazánka získá grády!
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience
- 1 stroužek česneku
- 1 plechovka černých fazolí (tekutinu vylijte a fazole osušte)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 a ½ lžíce tahini
- ¾ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky soli
- 1/8 lžičky kajenského pepře
- ¼ lžičky papriky
- 10 řeckých oliv
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Postup přípravy
- Rozmačkaný česnek dejte do nádoby mixeru. Přidejte černé fazole, 2 lžíce tekutiny z plechovky, 2 lžíce citronové šťávy, tahini, ½ lžičky kmínu, ½ lžičky soli, a 1/8 lžičky kajenského pepře.
- Mixujte do hladka a v případě potřeby stírejte pomazánku ze stran. Zároveň můžete dochutit kořením a tekutinou z fazolí. Nakonec ozdobte paprikou a řeckými olivami.
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”