Recept na veganský guláš: Mňamka, která chutná celé rodině
Dostali jste chuť na pořádný guláš, ale maso nepřipadá v úvahu? Nevadí, neboť i na veganský způsob lze připravit velmi chutné jídlo, na kterém si smlsnou i zarytí masožravci. Recept je snadný a cenově vás pochoutka nevyjde na moc penež.
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience
- 1 lžička olivového oleje
- ½ středně velké cibule nakrájené na tenké plátky
- 1 malý zelený pepř nakrájený na tenké plátky
- cca 100 gramů tofu (příchuť dle chuti, doporučujeme však uzené)
- 1 lžička papriky
- 1 plechovka loupaných krájených rajčat v rajčatové šťávě
- 125 ml červeného vína
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička rajčatového pyré
- 1 stroužek česneku, nakrájený
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř dle chuti
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Postup přípravy
- Na pánvi rozpalte olivový olej (na středně velký plamen) a na cca 5 minut zpěňte cibuli, dokud nebude jemná. Přidejte zelený pepř a tofu a zpěňte po dobu dalších 5 minut, dokud pepř nezjemní. Poté přidejte česnek a papriku.
- Vlijte na pánev rajčata s jejich šťávou. Přidejte víno, oregano a rajčatové pyré. Směs přiveďte k varu, poté vařte na mírném ohni a průběžně míchejte po dobu cca 25 minut, dokud nezhoustne. Než začnete podávat do guláše zamíchejte cukr a koření se solí a pepřem.
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”