Recept: Ovesné vločky s borůvkami a citronovou kůrou

Lenka Němcová
24. dubna 2018
1 minuta čtení

Rychlá, veganská a zdravá snídaně! Následující recept si můžete vylepšit podle své chuti. Neméně chutný je s pomerančovou kůrou a brusinkami. Anebo přidejte oříšky a mandle, směs bude krásně křupat. A samozřejmě můžete vyměnit kokosové mléko za jiný druh veggie mléka – třeba za mandlové nebo sójové.

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience

  • 350 ml kokosového mléka s vanilkovou příchutí
  • 100 gramů ovesných vloček
  • 1 lžička chia semínek
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 30 g borůvek

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Postup přípravy

  1. Smíchejte v misce kokosové mléko, vložky, chia semínka, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Přikryjte plastovým víkem a nechte vyhladit v lednici – ideálně přes noc.
  2. Směs zahřejte v mikrovlnné troubě, dokud nebude celá prohřátá. Ozdobte borůvkami a pochutnejte si!
Zdroj a fotografie: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Jídlo a pochoutky,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky