Recept na veganský guláš: Mňamka, která chutná celé rodině

Lenka Němcová
23. dubna 2018
2 minuty čtení

Dostali jste chuť na pořádný guláš, ale maso nepřipadá v úvahu? Nevadí, neboť i na veganský způsob lze připravit velmi chutné jídlo, na kterém si smlsnou i zarytí masožravci. Recept je snadný a cenově vás pochoutka nevyjde na moc penež.

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience

  • 1 lžička olivového oleje
  • ½ středně velké cibule nakrájené na tenké plátky
  • 1 malý zelený pepř nakrájený na tenké plátky
  • cca 100 gramů tofu (příchuť dle chuti, doporučujeme však uzené)
  • 1 lžička papriky
  • 1 plechovka loupaných krájených rajčat v rajčatové šťávě
  • 125 ml červeného vína
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička rajčatového pyré
  • 1 stroužek česneku, nakrájený
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej (na středně velký plamen) a na cca 5 minut zpěňte cibuli, dokud nebude jemná. Přidejte zelený pepř a tofu a zpěňte po dobu dalších 5 minut, dokud pepř nezjemní. Poté přidejte česnek a papriku.
  2. Vlijte na pánev rajčata s jejich šťávou. Přidejte víno, oregano a rajčatové pyré. Směs přiveďte k varu, poté vařte na mírném ohni a průběžně míchejte po dobu cca 25 minut, dokud nezhoustne. Než začnete podávat do guláše zamíchejte cukr a koření se solí a pepřem.
Zdroje obrázků: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Jídlo a pochoutky,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky