Jídlo a pochoutky

Recept na veganský guláš: Mňamka, která chutná celé rodině

Dostali jste chuť na pořádný guláš, ale maso nepřipadá v úvahu? Nevadí, neboť i na veganský způsob lze připravit velmi chutné jídlo, na kterém si smlsnou i zarytí masožravci. Recept je snadný a cenově vás pochoutka nevyjde na moc penež.

Ingredience

  • 1 lžička olivového oleje
  • ½ středně velké cibule nakrájené na tenké plátky
  • 1 malý zelený pepř nakrájený na tenké plátky
  • cca 100 gramů tofu (příchuť dle chuti, doporučujeme však uzené)
  • 1 lžička papriky
  • 1 plechovka loupaných krájených rajčat v rajčatové šťávě
  • 125 ml červeného vína
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička rajčatového pyré
  • 1 stroužek česneku, nakrájený
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej (na středně velký plamen) a na cca 5 minut zpěňte cibuli, dokud nebude jemná. Přidejte zelený pepř a tofu a zpěňte po dobu dalších 5 minut, dokud pepř nezjemní. Poté přidejte česnek a papriku.
  2. Vlijte na pánev rajčata s jejich šťávou. Přidejte víno, oregano a rajčatové pyré. Směs přiveďte k varu, poté vařte na mírném ohni a průběžně míchejte po dobu cca 25 minut, dokud nezhoustne. Než začnete podávat do guláše zamíchejte cukr a koření se solí a pepřem.

Další články

Božský nápoj

Jaká vína jsou vhodná pro archivaci? Poradíme vám

Španělský olivový olej v sobě ukrývá spoustu zajímavých tajemství

Gril na kuřata snadno rozšíří vaši nabídku

Připravte se na letní grilování

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.