Extra rychlá vegmňamka: Smažené rýžové kuličky
Přepadla vás chuť na něco smaženého? Pomineme-li fakt, že smažená jídla nejsou ve své podstatě vůbec zdravá a raději byste si měli dopřát něco opravdu zdravého, nabízí se nespočet velmi rychlých receptů – těch veganských nevyjímaje. K populárním rychlovkám patří smažené rýžové kuličky – recept, který přijde vhod v momentě, kdy zjistíte, že jsou vaše zásoby omezené a nechce se vám na nákup.
Ingredience
- rýže
- sezamová semínka (či jiná semínka dle chuti)
- uzená paprika
- sojová omáčka tamari
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience na dip
- rýžový ocet mirin
- citronová šťáva
- hořčice
- voda
Postup přípravy
- Promíchejte rýži se semínky, uzenou paprikou a sojovou omáčkou tamari (množství dle chuti).
- Než z rýže vytvarujete kuličky, důkladně si opláchněte ruce ve vodě – rýže je velmi lepkavá a přichytávala by se vám na ně.
- Kuličky nechte smažit ve vyšší vrstvě oleje a vytáhněte je dříve, než se přesmaží. Poté z nich nechte okapat olej do ubrousků.
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Tip: Rýžové kuličky jsou velmi dobré s dipem (ingredience výše) či salátem z listové zeleniny. Ten můžete ochutit umě octem.
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”