Skvělý veganský dezert: Hrušky plněné miso-tahini krémem

Adam Valový
1. května 2018
2 minuty čtení

A máme tady další velmi jednoduchý a přitom chutný dezert. Pokud vás baví zdravá veganská strava, jistě neodmítnete příležitost, jak si pochutnat bez výčitek.

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience

  • hrušky ( množství dle počtu strávníků)
  • tahini
  • rýžový slad nebo jiné sirupové sladidlo
  • bílé miso

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Postup přípravy

  1. Překrojte hrušky na polovinu, Vytáhněte jadérka a vydlabejte dostatečně velké důlky pro náplň. Hrušky poté naskládejte do připravené pečící misky, do které vylijete asi půl šálku vody (opatření proti spálení).
  2. Smíchejte dohromady lžičku tahini a lžičku rýžového sladu (případně jiného sladidla dle chuti) a půlku lžičky sladkého bílého miso. Hotovou směs vložte do vydlabaných hrušek.
  3. Misku nechte v troubě po dobu cca 30 minut na teplotu 200° C a poté ještě čtvrt hodiny na 150° C. Že jsou hrušky hotové, poznáte tak, že hodně změknou. Doslova by se měly rozplývat na jazyku.

A to je vše. Jak sami vidíte, připravit veganský dezert není vůbec složité ani časově náročné. Pochutnejte si!

Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Jídlo a pochoutky,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky