Jídlo a pochoutky

Skvělý veganský dezert: Hrušky plněné miso-tahini krémem

A máme tady další velmi jednoduchý a přitom chutný dezert. Pokud vás baví zdravá veganská strava, jistě neodmítnete příležitost, jak si pochutnat bez výčitek.

Ingredience

  • hrušky ( množství dle počtu strávníků)
  • tahini
  • rýžový slad nebo jiné sirupové sladidlo
  • bílé miso

Postup přípravy

  1. Překrojte hrušky na polovinu, Vytáhněte jadérka a vydlabejte dostatečně velké důlky pro náplň. Hrušky poté naskládejte do připravené pečící misky, do které vylijete asi půl šálku vody (opatření proti spálení).
  2. Smíchejte dohromady lžičku tahini a lžičku rýžového sladu (případně jiného sladidla dle chuti) a půlku lžičky sladkého bílého miso. Hotovou směs vložte do vydlabaných hrušek.
  3. Misku nechte v troubě po dobu cca 30 minut na teplotu 200° C a poté ještě čtvrt hodiny na 150° C. Že jsou hrušky hotové, poznáte tak, že hodně změknou. Doslova by se měly rozplývat na jazyku.

A to je vše. Jak sami vidíte, připravit veganský dezert není vůbec složité ani časově náročné. Pochutnejte si!

Další články

Božský nápoj

Jaká vína jsou vhodná pro archivaci? Poradíme vám

Španělský olivový olej v sobě ukrývá spoustu zajímavých tajemství

Gril na kuřata snadno rozšíří vaši nabídku

Připravte se na letní grilování

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.