Jídlo a pochoutky

Skvělý veganský dezert: Hrušky plněné miso-tahini krémem

A máme tady další velmi jednoduchý a přitom chutný dezert. Pokud vás baví zdravá veganská strava, jistě neodmítnete příležitost, jak si pochutnat bez výčitek.

Ingredience

  • hrušky ( množství dle počtu strávníků)
  • tahini
  • rýžový slad nebo jiné sirupové sladidlo
  • bílé miso

Postup přípravy

  1. Překrojte hrušky na polovinu, Vytáhněte jadérka a vydlabejte dostatečně velké důlky pro náplň. Hrušky poté naskládejte do připravené pečící misky, do které vylijete asi půl šálku vody (opatření proti spálení).
  2. Smíchejte dohromady lžičku tahini a lžičku rýžového sladu (případně jiného sladidla dle chuti) a půlku lžičky sladkého bílého miso. Hotovou směs vložte do vydlabaných hrušek.
  3. Misku nechte v troubě po dobu cca 30 minut na teplotu 200° C a poté ještě čtvrt hodiny na 150° C. Že jsou hrušky hotové, poznáte tak, že hodně změknou. Doslova by se měly rozplývat na jazyku.

A to je vše. Jak sami vidíte, připravit veganský dezert není vůbec složité ani časově náročné. Pochutnejte si!

Další články

Vino Barbaresco je výborné italské červené víno

Božský nápoj

Jaká vína jsou vhodná pro archivaci? Poradíme vám

Španělský olivový olej v sobě ukrývá spoustu zajímavých tajemství

Gril na kuřata snadno rozšíří vaši nabídku

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *