Skvělé veganské langoše
Langoše sice nejsou extra zdravé (bohužel ani ty veganské), ale čas od času zhřešit můžete. Následující recept je jednoduchý a rychlý. Výsledek však předčí vaše veškerá očekávání!
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience (na cca 15 ks)
- lžička cukru
- jedno balení kvasnic
- 4 dl teplého sójového mléka
- ½ kg hladké mouky
- lžička jedlé sody
- lžička soli
- česneková pasta
- strouhaný veganský sýr
- jarní cibulka
- kečup
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Postup přípravy
- Prvním krokem je výroba kvásku z kvasnic, sójového mléka a cukru. Nechte po dobu cca 5 minut kynout v teple.
- Smíchejte hladkou mouku, sodu, sůl a kvásek a pomocí hnětače důkladně prohněťte (ideálně po dobu několika minut).
- Hotové těsto dejte na cca 45 minut do tepla a následně z něj vyválejte tenký plát. Jednotlivá kolečka můžete vykrojit pomocí většího hrníčku, případně použijte kráječ na pizzu. Kolečka osmažte na větší vrstvě oleje.
- Až se kolečka osmaží, namažte je česnekovou pastou a ozdobte veganským sýrem a jarní cibulkou. Pro chuť zakapejte kečupem.
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”