Předsudky stranou: Veganská bábovka vás překvapí jedinečnou chutí!

Adam Valový
10. června 2018
2 minuty čtení

Přívlastek „veganské“ je pro jídlo tak trochu stigmatem. Spousta lidí si stále myslí, že se veganské pochoutky nemohou rovnat klasice, ale opak je pravdou. V případě veganské bábovky se budete olizovat od ucha k uchu a zároveň se sami sebe ptát, proč jste ji takto nepřipravovali již dříve. Navíc vás bude hřát pocit, že jste udělali něco smysluplného pro zvířata!

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience

  • 1 a ½ hrnku polohrubé mouky
  • ¾ hrnku cukru
  • 1 hrnek rostlinného mléka (ovesné, rýžové, sojové…)
  • ¼ hrnku oleje
  • 1 rozmačkaný zralý banán
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • špetka soli

A podle toho, jakou preferujete příchuť, můžete do bábovky přidat také vlašské ořechy, mák, nastrouhanou dýni, kokos, hořké kakao či perníkové koření.

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Postup přípravy

Všechny ingredience smíchejte dohromady do středně velké mísy. Chcete-li mít bábovku krásně dvoubarevnou, rozdělte směs na dva díly a do jednoho nasypejte hořké kakao.

Směs vlijte do bábovkové firmy, kterou předem vylijete olejem a vymažete hrubou moukou (ještě lepší je krupice nebo strouhaný kokos).

Formu s těstem vložte na cca 30 – 40 min. do trouby předehřáté na 180 °C. Zda je dezert hotový, zjistíte „špejlovým testem“ – zapíchnete do těsta špejli a pokud se na ní nelepí, je hotovo. Bábovku nezapomeňte vyklopit z formy ještě v době, kdy je teplá.

Zdroj a fotografie: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Jídlo a pochoutky,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky