Předsudky stranou: Veganská bábovka vás překvapí jedinečnou chutí!
Přívlastek „veganské“ je pro jídlo tak trochu stigmatem. Spousta lidí si stále myslí, že se veganské pochoutky nemohou rovnat klasice, ale opak je pravdou. V případě veganské bábovky se budete olizovat od ucha k uchu a zároveň se sami sebe ptát, proč jste ji takto nepřipravovali již dříve. Navíc vás bude hřát pocit, že jste udělali něco smysluplného pro zvířata!
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience
- 1 a ½ hrnku polohrubé mouky
- ¾ hrnku cukru
- 1 hrnek rostlinného mléka (ovesné, rýžové, sojové…)
- ¼ hrnku oleje
- 1 rozmačkaný zralý banán
- 1 kypřící prášek do pečiva
- špetka soli
A podle toho, jakou preferujete příchuť, můžete do bábovky přidat také vlašské ořechy, mák, nastrouhanou dýni, kokos, hořké kakao či perníkové koření.
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Postup přípravy
Všechny ingredience smíchejte dohromady do středně velké mísy. Chcete-li mít bábovku krásně dvoubarevnou, rozdělte směs na dva díly a do jednoho nasypejte hořké kakao.
Směs vlijte do bábovkové firmy, kterou předem vylijete olejem a vymažete hrubou moukou (ještě lepší je krupice nebo strouhaný kokos).
Formu s těstem vložte na cca 30 – 40 min. do trouby předehřáté na 180 °C. Zda je dezert hotový, zjistíte „špejlovým testem“ – zapíchnete do těsta špejli a pokud se na ní nelepí, je hotovo. Bábovku nezapomeňte vyklopit z formy ještě v době, kdy je teplá.
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”