Hummus z černých fazolí

Adam Valový
17. června 2018
2 minuty čtení

Dostali jste chuť na skvělou pomazánku, ale máte pocit, že žádný z receptů, které znáte, není dostatečně chutný? Udělejte si hummus z černých fazolí a už nikdy nebudete jíst nic jiného! Je skvělý s toastovaným pita chlebem i na jiném pečivu. A když přidáte více citronové šťávy, pořádně tím pomazánka získá grády!

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience

  • 1 stroužek česneku
  • 1 plechovka černých fazolí (tekutinu vylijte a fazole osušte)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 a ½ lžíce tahini
  • ¾ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky soli
  • 1/8 lžičky kajenského pepře
  • ¼ lžičky papriky
  • 10 řeckých oliv

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Postup přípravy

  1. Rozmačkaný česnek dejte do nádoby mixeru. Přidejte černé fazole, 2 lžíce tekutiny z plechovky, 2 lžíce citronové šťávy, tahini, ½ lžičky kmínu, ½ lžičky soli, a 1/8 lžičky kajenského pepře.
  2. Mixujte do hladka a v případě potřeby stírejte pomazánku ze stran. Zároveň můžete dochutit kořením a tekutinou z fazolí. Nakonec ozdobte paprikou a řeckými olivami.
Zdroj a fotografie: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Jídlo a pochoutky,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

Adam Valový Redaktor

Jsem Adam, nomád s duší dobrodruha. Cestování je pro mě životní filozofií, která mi otevírá bránu k novým kulturám, lidem a zážitkům. Pár zemí už jsem navštívil, ale mnohem víc jich mám na svém seznamu.

Zobrazit všechny příspěvky

One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky