Jaké pneumatiky s rozměry 205/55 R16 jsou nejlepší na trhu?

Lenka Němcová
7. ledna 2019
2 minuty čtení

Zimní pneumatiky zřejmě na svém automobilu už máte. Pokud jste však při přezouvání zjistili, že dezén už hraničí se zákonným minimem, měli byste uvažovat nad jejich výměnou. Zejména v těchto týdnech začalo hustě sněžit, a proto by bylo nejlepší jezdit na vskutku kvalitních pneumatikách, které vás nezklamou ani na rozbředlém sněhu či zamrzlé vozovce.

Výběr zimních pneumatik není nic jednoduchého. Jestliže nechcete koupit zajíce v pytli od tygra, podívejte se na výsledky testů, které provádí například německý autoklub ADAC. Testoval mimo jiné i zimní pneumatiky o rozměru 205/55 R16, který je nejpoužívanější. Vhodný je na vozidla jako Škoda Octavia, Volkswagen Golf, Kia Ceed, Hunday i30 a spoustu dalších modelů.

Absolutním vítězem se staly pneumatiky Continental WinterContact TS860

První místo obsadily zimní pneumatiky Continental WinterContact TS860, které mají i verzi pro sportovní jízdu označenou jako Continental WinterContact TS860 S. Pneumatiky poskytují perfektní brzdné vlastnosti za jakéhokoliv počasí, přičemž brzdná dráha je oproti jiným pneumatikám vskutku kratší, a to jak na zamrzlých, tak i zledovatělých vozovkách. Velice dobře se pneumatikám daří na zasněžené vozovce, a tak s nimi bez problémů můžete vyrazit i do horských oblastí. Od německého autoklubu ADAC získaly pneumatiky celkovou známku 2,2.

Druhé místo obsadily pneumatiky Goodyear UltraGrip 9 a třetí zase Dunlop Winter Sport 5. První pětici potom uzavírají modely Kleber Krisalp HP 3 a Michelin Alpin 5.

Další zimní pneumatiky s dobrým hodnocením

V silách německého autoklubu ADAC není, aby otestoval všechny nabízené modely na trhu, a proto ještě zmíníme značky, které se v testech neobjevily. Žádané jsou také zimní pneumatiky Barum Polaris 3 pyšnící se sníženou spotřebou paliva a zlepšeným handlingem na mokré vozovce. Dále nesmíme opomenout ani Matador MP 54 Sibir Snow.

Zdroj a fotografie: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Komerční sdělení,

Poslední aktualizace:  15. dubna 2024

O autorovi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky