Jídlo a pochoutky

Dejte si vejce na měkko ve stylovém stojanu!

Patříte k lidem, kteří si nedokáží představit ráno bez vejce na měkko? Pak vám jistě vykouzlí úsměv na rtech následující fotografie stylových stojanů. Není nad to, když začnete den s úsměvem na tváři, což díky vtipným stojanům určitě půjde. Zapomeňte na nudné a stereotypní pomocníky, tyto stojany nemají chybu. Vybrali byste si sumo zápasníka, rytíře, Batmana, tank, nebo snad dinosaura? Většinu ze stojánků seženete na Amazonu.

Jak na přípravu vejce na měkko?

Chcete-li mít s přípravou vejce na měkko co nejméně práce, uvařte si vejce starší pěti dní. Doba vaření je cca 3 – 4 minuty. Můžete však vařit i ve studené vodě a vyndat je v momentě, kdy voda začne vřít (pro jistotu však vejce chvíli nechte na mírném varu). V případě vaření ve vařící vodě nezapomeňte propíchnout širší konec špendlíkem – zabráníte tím prasknutí skořápky. Vejce by nemělo být příliš studené.

A víte, že…

Pokud je vejce ve vodě příliš dlouho, může bílek zezelenat.

Loupání vejce si usnadníte tak, že ho po uvaření dáte na moment do ledové vody.

Když vejce po uvaření prudce ochladíte a oloupete, předejdete namodralému zbarvení bílku a žloutku (jde o reakci železa ze žloutku a síry s bílku).



 

Další články

Připravte se na letní grilování

Vychutnejte si příjemné letní osvěžení v podobě frappé z termoizolační sklenice, která dlouho udrží jeho nízkou teplotu

Vinařův zeleninový nákyp s houbami

Vše, co byste měli vědět o rumu, ale báli jste se zeptat

Chcete se dobře najíst? Studentská restaurace je skvělý tip

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *