Delikátní VEGANSKÁ čokoládová zmrzlina
Dostali jste chuť na vynikající čokoládovou zmrzlinu, ale nekonzumujete živočišnou stravu? I vegani si mohou dopřávat sladké potěšení, které je většinou ještě chutnější než neveganská verze. Jak veganskou zmrzku připravit?
Budete potřebovat:
- 200 gramů porcované tmavé čokolády
- 300 ml aquafaby (voda z luštěnin, např. z cizrny)
- 120 ml cukrářského cukru
- 2-3 gramů xanthanové gumy
- 10 gramů vanilkového cukru
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Postup přípravy
Roztopte čokoládu ve vrchní části dvojitého hrnce nad vařící vodou, průběžně míchejte a nezapomeňte ji gumovou stěrkou seškrábávat ze stěny hrnce, aby se nepřipálila. Jakmile čokoládu roztopíte, nechte mírně vychladnou (cca 10 minut).
Nalijte do vrchní částí dvojitého hrnce aquafabu a našlehejte ji ručním mixérem. Zvolte vyšší rychlost, aby vznikla načechraná pěna. Po cca minutě přidejte xanthanovou gumu mixujte po dobu cca 30 sekund. Poté přidejte cukrářský cukr a vanilkový cukr a mixujte tak dlouho, dokud pěna nebude pevná a lesklá (cca 2 minuty by měly stačit).
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Opatrně smíchejte roztopenou čokoládu s našlehanou pěnou. Až se vše propojí, vložte hotovou zmrzlinu do krabičky s víkem a nechte ztuhnout v mrazničce po dobu min. 8 hodin, případně přes noc.
A je hotovo, přejeme dobrou chuť!
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”