Jídlo a pochoutky

Delikátní VEGANSKÁ čokoládová zmrzlina

Dostali jste chuť na vynikající čokoládovou zmrzlinu, ale nekonzumujete živočišnou stravu? I vegani si mohou dopřávat sladké potěšení, které je většinou ještě chutnější než neveganská verze. Jak veganskou zmrzku připravit?

Budete potřebovat:

  • 200 gramů porcované tmavé čokolády
  • 300 ml aquafaby (voda z luštěnin, např. z cizrny)
  • 120 ml cukrářského cukru
  • 2-3 gramů xanthanové gumy
  • 10 gramů vanilkového cukru

Postup přípravy

Roztopte čokoládu ve vrchní části dvojitého hrnce nad vařící vodou, průběžně míchejte a nezapomeňte ji gumovou stěrkou seškrábávat ze stěny hrnce, aby se nepřipálila. Jakmile čokoládu roztopíte, nechte mírně vychladnou (cca 10 minut).

Nalijte do vrchní částí dvojitého hrnce aquafabu a našlehejte ji ručním mixérem. Zvolte vyšší rychlost, aby vznikla načechraná pěna. Po cca minutě přidejte xanthanovou gumu mixujte po dobu cca 30 sekund. Poté přidejte cukrářský cukr a vanilkový cukr a mixujte tak dlouho, dokud pěna nebude pevná a lesklá (cca 2 minuty by měly stačit).

Opatrně smíchejte roztopenou čokoládu s našlehanou pěnou. Až se vše propojí, vložte hotovou zmrzlinu do krabičky s víkem a nechte ztuhnout v mrazničce po dobu min. 8 hodin, případně přes noc.

A je hotovo, přejeme dobrou chuť!

Další články

Vino Barbaresco je výborné italské červené víno

Božský nápoj

Jaká vína jsou vhodná pro archivaci? Poradíme vám

Španělský olivový olej v sobě ukrývá spoustu zajímavých tajemství

Gril na kuřata snadno rozšíří vaši nabídku

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *