Jednoduchá a delikátní: Mrkvová rýže
Voňavá rýže basmati s mrkví, cibulím čerstvým zázvorem, oříšky a koriandrem – jak tato kombinace chutná? Překvapivě velmi dobře. Pokud preferujete levné, rychlé a chutné recepty, měli byste si tento vytisknout a založit do své kuchařky.
[hana-code-insert name=’article‘ /]
Ingredience
- 1 šálek rýže basmati
- 2 šálky vody
- ½ šálku pražených arašídů
- 1 lžíce margarínu
- 1 oloupaná cibule
- 1 lžička čerstvého rozmačkaného zázvorového kořene
- ¾ šálku strouhané mrkve
- sůl dle chuti
- kajenský pepř dle chuti
- porcovaný čerstvý koriandr
[hana-code-insert name=’dole‘ /]
Postup přípravy
- Vlijte vodu do středně velké pánve, nasypejte rýži, přiveďte k varu (na velkém ohni) a poté oheň snižte na nízký. Přikryjte víkem a nechte rýži napařovat než zjemní (cca 20 minut).
- Zatímco se bude vařit rýže, rozmixujte arašídy a dejte si je stranou. Na pánvi zahřejte margarín, přimíchejte do něj cibuli a smažte tak dlouho, dokud nebude cibulka jemná a zlatá. Poté přimíchejte zázvor, mrkev a sůl. Snižte oheň na nízký stupeň a na pět minut přikryjte víkem. Následně přidejte kajenský pepř a arašídy.
- Jakmile bude hotová rýže, dejte ji na pánev a jemně ji vmíchejte k ostatním ingrediencím. Nakonec ozdobte porcovaným koriandrem.
Zdroj: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com
One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý”