Jídlo a pochoutky

Vynikající polévka z černých fazolí

Fazolová polévka je jednoduchá, hutná a po chuťové stránce ji nelze nic vytknout. Tento recept je navíc trochu odlišný od variant, se kterými jste se doposud setkali. Chcete-li si fazolovou polévku vychutnat tak trochu jinak než obvykle, směle do toho – nebudete litovat!

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule (nakrájená)
  • 1 stonek celeru (nakrájený)
  • 2 mrkve (nakrájené)
  • 4 stroužky česneku (nakrájené)
  • 2 lžíce chilli prášku
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 4 plechovky černých fazolí
  • 1 plechovka kukuřice
  • 1 plechovka krájených rajčat

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Zpěňte cibuli, celer, mrkev a česnek na cca 5 minut. Posypejte chilli práškem, kmínem a černým pepřem a nechte minutu vařit. Poté vmíchejte zeleninový vývar, 2 plechovky fazolí a kukuřici. Přiveďte k varu.
  2. Mezitím, kuchyňským robotem nebo mixérem, zpracujte zbývající 2 plechovky fazolí a rajčat do hladka. Vmíchejte do vařící polévky, snižte oheň na střední teplotu a nechte vřít po dobu 15 minut.

Další články

Gril na kuřata snadno rozšíří vaši nabídku

Připravte se na letní grilování

Vychutnejte si příjemné letní osvěžení v podobě frappé z termoizolační sklenice, která dlouho udrží jeho nízkou teplotu

Vinařův zeleninový nákyp s houbami

Vše, co byste měli vědět o rumu, ale báli jste se zeptat

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *