Vynikající polévka z černých fazolí

Lenka Němcová
22. května 2018
2 minuty čtení

Fazolová polévka je jednoduchá, hutná a po chuťové stránce ji nelze nic vytknout. Tento recept je navíc trochu odlišný od variant, se kterými jste se doposud setkali. Chcete-li si fazolovou polévku vychutnat tak trochu jinak než obvykle, směle do toho – nebudete litovat!

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule (nakrájená)
  • 1 stonek celeru (nakrájený)
  • 2 mrkve (nakrájené)
  • 4 stroužky česneku (nakrájené)
  • 2 lžíce chilli prášku
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 4 plechovky černých fazolí
  • 1 plechovka kukuřice
  • 1 plechovka krájených rajčat

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Zpěňte cibuli, celer, mrkev a česnek na cca 5 minut. Posypejte chilli práškem, kmínem a černým pepřem a nechte minutu vařit. Poté vmíchejte zeleninový vývar, 2 plechovky fazolí a kukuřici. Přiveďte k varu.
  2. Mezitím, kuchyňským robotem nebo mixérem, zpracujte zbývající 2 plechovky fazolí a rajčat do hladka. Vmíchejte do vařící polévky, snižte oheň na střední teplotu a nechte vřít po dobu 15 minut.
Zdroj a fotografie: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Jídlo a pochoutky,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky