Jídlo a pochoutky

Vynikající polévka z černých fazolí

Fazolová polévka je jednoduchá, hutná a po chuťové stránce ji nelze nic vytknout. Tento recept je navíc trochu odlišný od variant, se kterými jste se doposud setkali. Chcete-li si fazolovou polévku vychutnat tak trochu jinak než obvykle, směle do toho – nebudete litovat!

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule (nakrájená)
  • 1 stonek celeru (nakrájený)
  • 2 mrkve (nakrájené)
  • 4 stroužky česneku (nakrájené)
  • 2 lžíce chilli prášku
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 4 plechovky černých fazolí
  • 1 plechovka kukuřice
  • 1 plechovka krájených rajčat

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Zpěňte cibuli, celer, mrkev a česnek na cca 5 minut. Posypejte chilli práškem, kmínem a černým pepřem a nechte minutu vařit. Poté vmíchejte zeleninový vývar, 2 plechovky fazolí a kukuřici. Přiveďte k varu.
  2. Mezitím, kuchyňským robotem nebo mixérem, zpracujte zbývající 2 plechovky fazolí a rajčat do hladka. Vmíchejte do vařící polévky, snižte oheň na střední teplotu a nechte vřít po dobu 15 minut.

Další články

 10 zdravých potravin, které podporují hubnutí

Zlatý kořen zdraví: Kurkuma a její účinky na lidské zdraví

Zásady správného grilování hamburgerů

Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Co to je káva a kam se vydat za tou nejlepší?

Další články

Přidat komentář

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *