Jednoduchá a delikátní: Mrkvová rýže

Lenka Němcová
23. května 2018
2 minuty čtení

Voňavá rýže basmati s mrkví, cibulím čerstvým zázvorem, oříšky a koriandrem – jak tato kombinace chutná? Překvapivě velmi dobře. Pokud preferujete levné, rychlé a chutné recepty, měli byste si tento vytisknout a založit do své kuchařky.

[hana-code-insert name=’article‘ /]

Ingredience

  • 1 šálek rýže basmati
  • 2 šálky vody
  • ½ šálku pražených arašídů
  • 1 lžíce margarínu
  • 1 oloupaná cibule
  • 1 lžička čerstvého rozmačkaného zázvorového kořene
  • ¾ šálku strouhané mrkve
  • sůl dle chuti
  • kajenský pepř dle chuti
  • porcovaný čerstvý koriandr

[hana-code-insert name=’dole‘ /]

Postup přípravy

  1. Vlijte vodu do středně velké pánve, nasypejte rýži, přiveďte k varu (na velkém ohni) a poté oheň snižte na nízký. Přikryjte víkem a nechte rýži napařovat než zjemní (cca 20 minut).
  2. Zatímco se bude vařit rýže, rozmixujte arašídy a dejte si je stranou. Na pánvi zahřejte margarín, přimíchejte do něj cibuli a smažte tak dlouho, dokud nebude cibulka jemná a zlatá. Poté přimíchejte zázvor, mrkev a sůl. Snižte oheň na nízký stupeň a na pět minut přikryjte víkem. Následně přidejte kajenský pepř a arašídy.
  3. Jakmile bude hotová rýže, dejte ji na pánev a jemně ji vmíchejte k ostatním ingrediencím. Nakonec ozdobte porcovaným koriandrem.
Zdroj a fotografie: google.com, instagram.com, pixabay.com, shutterstock.com

Kategorie:

Jídlo a pochoutky,

Poslední aktualizace:  25. července 2023

O autorovi

One thought on “Jaké přínosy pro zdraví má heřmánek pravý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky